Lezing ‘die­re­thiek in de provincie’ VOL!


22 oktober 2018

De fractie van de Provinciale Staten Zuid-Holland nodigt u van harte uit om op 10 december aanstaande aanwezig te zijn bij de lezing van Eva Meijer en Willem Vermaat met als onderwerp ‘dierethiek in de provincie’.

Rondleiding
Voorafgaand aan de lezing is er gelegenheid om deel te nemen aan een rondleiding in het provinciehuis. Tijdens deze rondleiding wordt uitleg gegeven over het werk van de Partij voor de Dieren in de Provinciale staten van Zuid-Holland.

Over de lezing
De meeste mensen staan meer stil bij welke soort thee ze drinken, dan bij welk dier ze eten. Veel mensen denken dat het eten van een kip of het drinken van koemelk een neutrale keuze is. Maar neutraliteit bestaat niet. We moeten ons handelen ten opzichte van dieren kunnen rechtvaardigen. Willem Vermaat zal reflecteren op de ethiek van het gebruiken van dieren. Hoe willen wij dat de relatie tussen mensen en dieren in het algemeen is? Eva Meijer is gespecialiseerd in taal en politiek handelen van dieren. Zij gaat in op het onderwerp hoe dieren door middel van dit handelen hun belangen communiceren en wat dit op een specifiekere manier betekent voor de relatie tussen mensen en dieren.

Over de sprekers
Eva Meijer (1980) is beeldend kunstenaar, filosoof, schrijver en singer-songwriter. Zij houdt dagelijks een weblog bij en treedt regelmatig op met proza, lezingen en/ of liedjes. In 2017 promoveerde zij in de filosofie aan de Universiteit van Amsterdam op het proefschrift getiteld ’Political Animal Voices’. Ze is voorzitter van de landelijke OZSW werkgroep dierethiek en oprichter van Minding Animals Nederland.

Willem Vermaat (1989) is dierethicus en docent milieuwetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Hij geeft lezingen over dierethiek en schrijft opinieartikelen voor verschillende kranten. Volgens Willem zullen kinderen over honderd jaar aan hun grootouders vragen: ‘Is het echt waar dat mensen vroeger dieren aten?’.

Programma
De rondleiding start om 19:00 uur en duurt tot 19:30 uur. Vanaf 19:30 uur is de inloop voor de lezing, die van 20:00 tot 22:00 uur plaatsvindt, inclusief de gelegenheid tot het stellen van vragen. Na afloop is er tot 22:30 uur gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje.

Ook niet-leden zijn van harte welkom (wel even aanmelden van tevoren). Er is plaats voor 100 mensen en deelname gaat op volgorde van aanmelding, dus geef u snel op, want vol is vol! De toegang is gratis. Opgeven kan tot 5 december via het mailadres pcs.keij@pzh.nl. Geef in uw mail duidelijk aan, of u wilt deelnemen aan de rondleiding én de lezing, of dat u alleen naar de lezing komt.

De rondleiding is al vol!

Onderwerp: lezing ‘dierethiek in de provincie’, door Eva Meijer en Willem Vermaat
Datum: maandag 10 december 2018
Locatie: Provinciehuis, Zuid-Hollandplein 1 in Den Haag
Rondleiding: 19:00 – 19:30 uur
Inloop lezing: 19:30 uur
Lezing: 20:00 – 22:00 uur
Borrel: 22:00 – 22:30 uur
Einde: 22:30 uur
Opgeven: vóór 5 december via mailadres pcs.keij@pzh.nl (s.v.p. aangeven of u ook aan de
rondleiding deelneemt, of alleen naar de lezing komt)

We hopen u te zien op 10 december!
Met vriendelijke groeten,

Carla van Viegen
Partij voor de Dieren fractie Provinciale Staten Zuid-Holland

Wij staan voor: