Doe mee


Zuid-Holland is een prachtige provincie. Maar wij vinden dat ze nog veel mooier kan worden voor dieren, voor de natuur en voor de mensen. Om dat te bereiken zijn we hard aan het werk met onze ambitie om de Partij voor de Dieren in Zuid-Holland een steeds grotere rol te laten spelen.

De Partij voor de Dieren in de provincie Zuid-Holland is ambitieus en maakt een groei door. Het afdelingsbestuur, de lokale werkgroepen en de politieke fracties zijn hard en enthousiast aan het werk om zichtbaar, bekend en benaderbaar te zijn.

Er zijn 10 lokale werkgroepen actief in om de gemeenten Den Haag, Leiden, Gouda, Alphen aan den Rijn, Delft, Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Dordrecht en de gecombineerde werkgroepen Zuid-Hollandse Eilanden en Schiedam-Vlaardingen.

Het afdelingsbestuur en de werkgroepen houden zich bezig met het werven en binden van leden, het vergroten van de bekendheid van de Partij voor de Dieren en het organiseren van verkiezingscampagnes. Allemaal voor dierenwelzijn en natuur en milieu. Save the Planet (en begin in Zuid-Holland).

De fracties in Zuid-Holland:
In Zuid-Holland hebben we momenteel 6 gemeenteraadsfracties:
In Leiden hebben we 4 zetels, in Den Haag 3 zetels, in Dordrecht en Rotterdam en Gouda 2 zetels en in Pijacker-Nootdorp hebben we 1 zetel. Ook hebben we 2 zetels in de Provinciale Staten van Zuid-Holland en 4 vertegenwoordigers in 2 waterschappen, te weten het Hoogheemraadschap van Delfland en het Hoogheemraadschap van Rijnland.

Maak werk van je idealen en doe mee!
In de provincie Zuid-Holland zijn wij altijd op zoek naar gedreven mensen die zich willen inzetten voor dierenwelzijn, natuur en milieu. Dat kan op allerlei manieren, lees hieronder hoe jij actief kunt worden:

Wil je meedoen aan activiteiten?
Via onze Social Media kanalen, Facebook, Twitter, Instagram en Signal, blijf je op de hoogte van de activiteiten binnen de afdeling Zuid-Holland. Activiteiten zijn vaak voor iedereen toegankelijk. Als de activiteit alleen voor leden is bedoeld staat dat nadrukkelijk vermeld.

Wil je zelf activiteiten organiseren?
Dat kan! Als je lid bent van de Partij voor de Dieren kun je je aansluiten bij een lokale werkgroep bij jou in de buurt. Onze werkgroepen, die bestaan uit vrijwilligers, houden zich bezig met bijvoorbeeld flyeracties, ondersteuning bij verkiezingscampagnes en het organiseren van lezingen, filmavonden of workshops. Daarnaast ondersteunen de werkgroepleden ook de PvdD-fracties binnen onze provincie. Er is enorm veel te doen en voor iedereen is er wel een taak die past bij je interesses, talenten en beschikbare tijd.

Nog geen lid van de Partij voor de Dieren? Meld je dan hier aan! Ben je al lid van onze mooie partij en heb je interesse om actief te worden? Dan ben je van harte welkom om een keer vrijblijvend aan te sluiten bij een activiteit of werkgroepoverleg, hieronder vind je de e-mailadressen van de werkgroepen, stuur gerust een mailtje voor meer informatie of om je aan te melden voor een activiteit of werkgroepoverleg:

Werkgroep Den Haag

Werkgroep Leiden

Werkgroep Gouda
Werkgroep Alphen aan den Rijn
Werkgroep Delft
Werkgroep Dordrecht
Werkgroep Zuid-Hollandse Eilanden
Werkgroep Schiedam-Vlaardingen

Jongerenorganisatie PINK! afdeling Zuid-Holland.
Ben je tussen de 14 en 28 jaar en wil je je graag met andere jongeren inzetten voor dieren, natuur en milieu? Neem dan eens een kijkje bij PINK!, de jongerenorganisatie van de Partij voor de Dieren. Ook PINK! heeft een afdeling in de provincie Zuid-Holland PINK! Zuid-Holland. Je kunt tegelijkertijd id zijn van PINK! en van de Partij voor de Dieren.

Het afdelingsbestuur bestaat uit de volgende leden:
Meike de Boer, voorzitter mailt to
Michel Timmermans, secretaris (ad interim) mail to
Mike Eijmaal, Penningmeester mail to

Inez de Ligt, algemeen bestuurslid werkgroepen Zuid-Holland Noord mail to
Mathijs de Ruiter, algemeen bestuurslid Politiek mail to
Natasja Verkaik, algemeen bestuurslid activiteiten (ad interim) mail to

Wij hebben nog ruimte voor nieuwe algemene bestuursleden voor Communicatie en Werkgroepen Zuid-Holland Zuid.
Interesse? Neem dan contact met ons op via zuidholland@partijvoordedieren.nl

Contact met het afdelingsbestuur:
Is je vraag niet beantwoord of ben je op zoek naar meer informatie over de afdeling Zuid-Holland van de Partij voor de Dieren? Mail dan naar onze secretaris via onderstaand adres en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.
E-mail: zuidholland@partijvoordedieren.nl