Werkgroep Leiden


Een planeet­brede visie, ook in Leiden

“It takes nothing away from a human to be kind to an animal” - Joaquin Phoenix

Welkom op de pagina van de Werkgroep Leiden.

Sinds 2010 zetten wij ons in voor een eerlijkere aarde voor dier en mens op lokaal niveau.

Naast onze politieke fractie in de raad, die onder ander van Leiden een Global Goals gemeente heeft gemaakt en einde heeft gemaakt aan ongevraagde fietsreclame (stuurflyers, zadelhoesjes), zetten wij ons als werkgroep, meer dan veertig leden telt, in voor onze ideale op maatschappelijk vlak in de gemeente Leiden.

Groepsfoto werkgroep LeidenWat is een werkgroep?

De lokale werkgroep is een laagdrempelige manier om kennis te maken met de (lokale) politiek, een kans om gelijkstemden te ontmoeten, en je in te zetten voor je idealen. Maar bovenal is het een gezellige en energieke tijdsbesteding.

We organiseren het hele jaar door diverse activiteiten, ook n we er ter ondersteuning van de lokale fractie. Onze activiteit zijn al tijd vrijblijvend en zo wel open voor leden als niet leden.

Qua structuur wordt de werkgroep geleid door de werkgroepcoördinator(en), en er zijn er ook commissies waar jij je bij kan aansluiten. We hebben onder andere een activiteitencommissie en een commissie die zich bezighoudt met de campagne in verkiezingstijd. Aansluiten bij een commissie is niet verplicht. Je bent ook van harte welkom om bij onze maandelijkse ledenvergadering aan te schuiven.

De werkgroep coördinatoren:

Jarra

Hoe mooi is het een samenleving waarin naar iedereen, dier, mens of natuur wordt om gekeken? In Leiden zien we dat mooi terug, met haar vele initiatief. Al wordt het soms grappend een dorp genoemd. Die samenhang die herken ik vanuit mijn ouderlijk dorp, soms vergeet men dat je in een grote stad leeft.

Mijn naam is Jarra Schroijen en een initiatief waar ik onder andere veel energie van krijg is onze lokale werkgroep, samen met een leuke groep vrijwilligers zetten wij ons in voor een eerlijkere planeet voor iedereen op lokaal niveau.

Lijkt het jou leuk om je in te zetten voor mens, dier en natuur in het prachtige Leiden, ben je van harte welkom om aan te sluiten bij een van onze activiteiten. Of voor vragen kun je ons altijd mailen!

Co-coördinator

Krijg jij er energie van om samen met een leuke groep vrijwilligers je in te zetten voor jou idealen, word jij dan de nieuwe co-coördinator? Samen met Jarra zorg jij ervoor dat het alles gestroomlijnd gaat, al gaat dat meestal vanzelf 😉.

In jouw rol als coördinator ben je o.a. aanspreekpunt voor nieuwe leden, onderhoud je contact met de fractie en de afdeling. Hier kan je natuurlijk je eigen invulling aangeven. Voor vragen over de rol kun je terecht bij het e-mailadres onderaan de pagina.


Activiteiten:

Clean-ups

Niets is zo voldoening gevend en rustgevend als je eigen buurt schoonhouden. De gemeente Leiden is diverse wijken en mooie parken rijk. Als werkgroep vinden we het belangrijk dat dit zo blijft. Daarom gaan we iedere eerste zondag van de maand naar een wijk in Leiden om het zwerfafval op te ruimen.

Zwerfaval doet er lang over om af te breken in de natuur, zelfs natuurlijk afval zoals een bananenschil kan wel jaren duren. Behalve de impact op het milieu kost het de gemeente veel geld om het op te ruimen. Daarnaast zorgt het voor ergernis in de buurt; 95% van de Nederlandse bevolking ergert zich aan zwerfaval.

Onze clean ups zijn een leuke manier om kennis te maken met de werkgroep en zijn toegankelijk voor niet-leden. Als jij je wilt aanmelden, stuur dan een mail naar leiden@partijvoordedieren.nl.


Ledenactiviteiten

Als werkgroep organiseren wij verschillenden activiteiten door en voor onze leden.

Deze activiteiten staan in het teken van het overkoepelende thema van dat jaar, dat zowel lokaal of landelijk kan zijn. Aansluiten op het thema organiseren we onder andere workshops, lezingen, filmavond en flyeracties. Ook zijn er altijd maandelijkse activiteiten, zo organiseren we clean ups en ledenborrels.

Ben je benieuwd naar onze agenda voor de aankomende perioden. Kijk dan hier! Het wachtwoord is Agenda2024WG.


Contact:

Wil je ons volgen op social media?

Je vindt ons op facebook, X en Instagram.


Wil je meedoen, meedenken, heb je vragen?

Neem contact op met de werkgroep door een mail te sturen aan het secretariaat: leiden@partijvoordedieren.nl.