Zwanen­stropers aanpakken


4 maart 2019

Den Haag, 1 maart 2019 – De dierenambulance van Vianen en omstreken heeft onlangs negen dode zwanen in het water gevonden. Zaterdag werden drie doden dieren gevonden in Oud-Alblas, zondag maar liefst zes in Lexmond. De dieren waren doodgeschoten en ontdaan van het borstvlees. De Zuid-Hollandse Statenfractie van de Partij voor de Dieren heeft over de kwestie schriftelijke vragen gesteld aan het provinciebestuur.

De jacht op zwanen werd tot eind vorig jaar toegestaan door de provincie Zuid-Holland. Vanwege een rechterlijke uitspraak is het afschot van zwanen in Zuid-Holland vanaf 22 november vorig jaar verboden. Medewerkers van de dierenambulance vermoeden dat het waarschijnlijk om meerdere stropers gaat en heeft aangifte gedaan.

De Partij voor de Dieren wil van het provinciebestuur weten of er door de provincie onderzoek wordt gedaan naar deze ernstige overtreding van de provinciale regels en dierenmishandeling.

Fractievoorzitter Carla van Viegen: ‘We willen dat het provinciebestuur deze overtreding van de provinciale regels en dit dierenleed serieus neemt en samen met de politie alles in het werk stelt om de daders te vinden. Mochten de daders gevonden worden en een jachtakte hebben, dan zou deze direct ingenomen moeten worden.”

Gerelateerd nieuws

Stop doding beschermde dieren vliegveld Rotterdam The Hague Airport

Partij voor de Dieren: Den Haag, 2 maart 2019 – Het provinciebestuur van Zuid-Holland heeft een ontheffing verleend om allebe...

Lees verder

Partij voor de Dieren reikt oorkonde van mededogen uit aan wildopvang Delft

Den Haag, 5 maart 2019 – De Partij voor de Dieren in Zuid-Holland heeft een oorkonde van mededogen uitgereikt aan Winanda de ...

Lees verder