Kirsten Weitering


Frac­tie­volger commissie Bereik­baarheid en Wonen BW

Mijn naam is Kirsten Weitering (1995) en al mijn hele leven woon ik in de provincie Zuid-Holland. Een provincie die veel moois te bieden heeft, maar waar ook een hoop zaken toch echt wat beter kunnen.

Ik geloof dat de Partij voor de Dieren bij uitstek de partij is die de oplossingen biedt voor de problemen waar we nu als provincie tegenaan lopen: de weinige natuur die Zuid-Holland nog heeft verkeert in zwaar weer, de biodiversiteit holt achteruit en we blijven ons krampachtig vasthouden aan de fossiele industrie. Daarnaast worden er in onze provincie onnodig zoveel dieren – individuen – afgeschoten en blijven we weer andere individuen in volle stallen proppen.

Als ik al deze problemen hoor kan ik niet stil blijven zitten – er moet nú iets veranderen en ik wil hier mijn steentje aan bijdragen. Daarom heb ik mij kandidaat gesteld voor de Provinciale Staten verkiezingen op 15 maart.

In het dagelijks leven werk ik op het partijbureau van de Partij voor de Dieren. Hiervoor heb ik de bachelor en research-master geschiedenis aan de Universiteit Leiden afgerond. Tijdens mijn master lag mijn focus voornamelijk op dier-mens geschiedenis. Ik woon samen met mijn man en twee katten (en een aanloopkat hier en daar) in Rotterdam.