BIJEEN­KOMST 4 HANDBOEK DIEREN­WELZIJN


FEITEN BOVEN TAFEL


"Opzet van het handboek is uit te dragen wat de waarheid is met als doelstelling

dat wij mensen ons bewust worden van het leed in de intensieve veehouderij,

tijdens dierentransporten en in de slachthuizen.

Pas wanneer wij weten hoe het precies zit kunnen we keuzes maken."

- Nancy de Heer, Handboek Dierenwelzijn, blz. 16 -


INLEIDING

Handboek Dierenwelzijn biedt een compleet overzicht van dierenwelzijnsvraagstukken in Nederland. Nancy de Heer neemt ons mee door de geschiedenis van organisaties die opkomen voor dieren en hun rechten, omschrijft belangrijke wetgeving en ze zet de standpunten van politieke partijen uiteen. Ze laat ons zien hoe dieren worden gebruikt en legt de gruwelijkheden van de intensieve landbouw, de slachthuizen en diertransporten bloot. Lees en praat mee tijdens onze vierde leesclubbijeenkomst over het lot van dieren en wat wij kunnen doen om hun stem te laten horen! Nancy de Heer is oprichter van de stichting Stem voor Dieren. Ga voor meer informatie bezoek hun website: https://www.stemvoordieren.nl/.

Nancy de Heer komt als gastspreker naar onze bijeenkomst. Wij zijn daar zeer blij mee! Je kunt haar zelf vragen stellen over haar boek, over haar stichting Stem voor Dieren, over haar Groeiend Verzet en over haar schrijven. Vanzelfsprekend sluiten we de middag af met andere activiteiten.


INFORMATIE

Het boek dat we gaan lezen is Handboek Dierenwelzijn geschreven door Nancy de Heer. Je kunt dit boek lenen bij de bibliotheek of je kunt het boek tweedehands kopen. Je kunt het boek ook aanschaffen via de website van Nancy de Heer. Bovendien steun je Stichting Stem voor Dieren als je het boek via de website aanschaft.

De vierde bijeenkomst vindt plaats op zaterdag 20 mei vanaf 13:00 uur tot ongeveer 16:15. Wij vragen je om je uiterlijk vóór maandag 8 mei 2023 definitief aan te melden. Dat kan via de link onderaan dit bericht of door een e-mailbericht te sturen naar: leesclubzh@partijvoordedieren.nl.

Wil je een introducé meenemen dan kan dat natuurlijk! Meld deze persoon dan ook aan via het aanmeldformulier. Als jij of je introducé het boek niet (geheel) leest, is dat niet erg. Het wordt hoe dan ook een waardevolle middag waar iedereen aan kan meedoen.

Door allerlei omstandigheden kan het voorkomen dat je het boek niet hebt kunnen lezen. Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Dus ook als je het boek niet of gedeeltelijk gelezen hebt, wees welkom! Onze deze bijeenkomsten uitermate boeiend, relevant en geeft je de kans om anderen te ontmoeten.


LOCATIE:

Leiden


MELD JE DEFINITIEF AAN VOOR DE VIERDE BIJEENKOMST:

In verband met het huren van een zaal willen wij je vragen om je aan te melden zodat wij weten of je bij deze bijeenkomst aanwezig bent. Wij maken namelijk kosten en als we een te grote zaal huren is dat zonde van ons budget:

AANMELDFORMULIER BIJEENKOMST 4 HANDBOEK DIERENWELZIJN


LEESOPDRACHTEN:

1) Noteer tijdens het lezen twee of meer fragmenten die je aanspreken en geef aan waarom deze fragmenten jou aanspreken.

2) Bedenk twee vragen die je aan een andere deelnemer kunt stellen n.a.v. het lezen van het boek.Rapport A life worth living

In 2022 heeft een aantal stichtingen, waaronder de Stichting Stem voor Dieren, het rapport 'A Life Worth Living' overhandigd aan Tjeerd de Groot (D66) over dierwaardig boeren en over het groeiend verzet van de consument tegen het lijden in de intensieve veehouderij, groeiende groep vegetariërs en veganisten. Download het rapport hier:

Rapportalifeworthliving


"Het wordt tijd dat de overheid eerlijkheid gaat betrachten. Zich verantwoordelijk

gaat gedragen, zich bewust gaat worden van het feit dat Nederland zich

als democratische land niet langer kan veroorloven dieren

op deze wijze te mishandelen en te beschadigen."

- Nancy de Heer, Handboek Dierenwelzijn, blz. 133 -GA TERUG NAAR: HOMEPAGE LEESCLUB ZUID-HOLLAND