Marianne Thieme voor­ge­dragen als nummer 1 voor komende verkie­zingen


23 februari 2010

Amsterdam, 24 februari 2010 – Het partijbestuur van de Partij voor de Dieren draagt Marianne Thieme voor als lijsttrekker voor de komende Tweede Kamerverkiezingen. Het besluit daarover is unaniem genomen.

Het bestuur heeft Marianne Thieme gevraagd of zij voor de komende periode beschikbaar wil zijn om lijsttrekker te zijn voor de Partij voor de Dieren en Thieme heeft hier positief op gereageerd.
In een extra verkiezingscongres zal haar kandidatuur voor het lijsttrekkerschap voorgedragen worden aan de leden van de partij.

Thieme heeft als fractievoorzitter op uitzonderlijke wijze invulling gegeven aan de rol van de eerste Partij voor de Dieren ter wereld die in een nationaal parlement gekozen is. Onder haar leiding zijn de thema’s dierenwelzijn, duurzaamheid, klimaatcrisis en vleesconsumptie indringend geagendeerd in de Tweede Kamer en daarbuiten.

De Partij voor de Dieren heeft haar verkiezingsbeloften waargemaakt wat door kiezers zeer gewaardeerd wordt, zo blijkt uit de peilingen.

De verwachting is dat de Partij voor de Dieren minimaal een verdubbeling van het aantal Kamerzetels zal realiseren bij de komende Tweede Kamerverkiezingen op 9 juni.

Gerelateerd nieuws

Meat Free Monday: Verantwoord en duurzaam genieten in Haags restaurant Schlemmer

Den Haag, 16 februari 2010. Na een nieuwe spijzenkaart met eerlijke en biologische ingrediënten, introduceert Restaurant...

Lees verder

Meer groen, niet minder!

Den Haag, 25 februari. Degene die leefbaarheid associeert met meer beton en asfalt, heeft het goed mis, aldus de Partij voor ...

Lees verder