Euro­pas­tra­tegie


29 juni 2016

Eind vorig jaar spraken we ook over de Europastrategie. Nu ligt een nieuw stuk voor. Helaas is het stuk niet beter, eerder slechter.
De randstad gaat de concurrentiestrijd aan met andere regio’s met als doel economische groei en het zijn van een economische topregio in Europa. De Partij voor de Dieren wil echter een duurzame economie.
Ten tweede; De Partij voor de Dieren is een euro-kritische partij. Nederland heeft veel macht uit handen gegeven aan Brussel en nu moeten we met vier provincies via deze Europastrategie hard gaan lobbyen om weer enige invloed terug te krijgen, een slechte en ondemocratische zaak.
Tot slot meer in detail 2 inhoudelijke kritiekpunten. Ten eerste kan onze fractie absoluut niet instemmen met de lobby vóór de intensieve landbouw. Ten tweede is onze fractie teleurgesteld in de tekst over de Kader Richtlijn Water. Vertraging en doelverlaging zijn voor de KRW al meer dan 10 jaar de kernwoorden. Graag had onze fractie eindelijk eens meer creatieve oplossingen gezien.
Om deze redenen zal de Partij voor de Dieren niet instemmen met de Europastrategie.

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer