Dat zijn er toch nog best veel!


8 juni 2008

Op zondag 25 mei vond in Hellevoetsluis voor de zesde opeenvolgende keer de Grootste Hondenwandeling van Nederland plaats. Het was de bedoeling om dit jaar het record – 715 honden met begeleider – te verbeteren. Helaas zat het weer niet mee en bleef het aantal deelnemers daardoor op 567 steken. Dat zijn er toch nog best veel !

De Partij voor de Dieren was dit jaar voor het eerst met een stand bij dit evenement aanwezig en kan ondanks het tegenvallende bezoekersaantal terugkijken op een zeer geslaagde dag. Kinderen, die over een paar moeilijke vragen na wilden denken, werden beloond met een PvdD-button. Bij dit “vragenspel” bleek wel, dat kinderen een veel te rooskleurig beeld hebben over onze omgang met consumptiedieren. Bij de volwassenen kwamen zeer gevarieerde onderwerpen ter sprake, zoals: “de goudvissenkom”, zwerfdierenproblematiek, Regeling Agressieve Dieren, muskusrattenbestrijding, toename roofvogelstand, verwaarlozing van dieren en nog veel meer.

Naast de vele sympathiebetuigingen waren er ook nog zeven mensen, die hun waardering voor de PvdD ter plekke “hard hebben gemaakt” in de vorm van een lidmaatschap. Een van hen sloot zich uit enorme boosheid bij de Partij voor de Dieren aan. Woedend over het onrecht dat dieren wordt aangedaan. Eigenlijk vreemd, dat zo weinig mensen zich lijken op te winden over al die vreselijke misstanden !



Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief Meat the Truth

Ons huidige kabinet zet zwaar in op klimaatbescherming via kilometerheffingen, spaarlampen, verpakkingstax en energiezuinige...

Lees verder

19 juni 2008, Rotterdam: officiële Zuid-Hollandse première "Meat the Truth"

De Nederlandse klimaatfilm "Meat the Truth" wordt donderdag 19 juni aanstaande voor het eerst gepresenteerd in Rott...

Lees verder