Nieuws­brief Meat the Truth


5 juni 2008

Ons huidige kabinet zet zwaar in op klimaatbescherming via kilometerheffingen, spaarlampen, verpakkingstax en energiezuinige apparaten. Opvallend is dat de milieueffecten van de veeteelt worden genegeerd. Ondanks onderzoeksresultaten van toonaangevende instituten als World Watch Institute en de Wereld Voedsel Organisatie van de Verenigde Naties.

De Nicolaas G. Pierson Foundation, het wetenschappelijk onderzoeksbureau van de Partij voor de Dieren, heeft de onderzoeksresultaten vertaald in een documentaire, Meat the Truth. Duidelijk wordt, dat het effect - in Nederland - van één dag in de week geen vlees eten, vergelijkbaar is met één miljoen minder auto’s op de weg. Marianne Thieme: ‘Het kabinet zou haar broeikasgassendoelstelling voor 2010 in één klap hebben bereikt.’
Een afname van de vleesconsumptie biedt natuurlijk ook grote voordelen in de strijd tegen ontbossing, watertekorten en ongelijke voedselverdeling door het verspillen van gewassen voor de veeteelt.

Maar u kunt nu zelf uw mening vormen over de veelbesproken documentaire Meat the Truth. De film wordt op 19 juni in Rotterdam vertoond. Locatie: Nivonhuis, Dirk Smitsstraat 76. Voor deze documentaire, waarin Marianne Thieme de samenhang presenteert tussen het broeikaseffect en de veehouderij, zijn opnamen gemaakt in Washington, Norfolk, Seattle en Amsterdam. Aan de film is. meegewerkt door Georgina Verbaan, Antonie Kamerling, Yvonne Kroonenberg, Mensje van Keulen en vele anderen.

Om 19.30 uur wordt u verwelkomd met een vegetarisch hapje. Om 20.00 uur begint de vertoning van de film. Aansluitend is er een discussie met Karen Soeters, directeur van de Nicolaas G. Pierson Foundation, en enkele gastsprekers die over de voor- en nadelen van grootschalige vleesproductie zullen debatteren. Voor u een uitgelezen moment om kritische vragen te stellen. Uw inbreng zal zeker worden gewaardeerd.

Wanneer u bij de vertoning van de film aanwezig wilt zijn, vragen wij u dit per e-mail door te geven. E-mail: zuidhollandzuid@partijvoordedieren.nl.

Met vriendelijke groet,
Partij voor de Dieren

Angelique Bolk
Voorzitter werkgroep Zuid-Holland

Bent u lid van de Partij voor de Dieren en wilt u een (e-mail)adreswijziging doorgeven, stuur dan een email, met uw naam, oude en nieuwe adres en telefoonnummer naar zuidholland@partijvoordedieren.nl.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren reikt oorkonde van mededogen uit aan gemeente Teylingen

Den Haag, 2 juni 2008 – Carla van Viegen, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in de Provinciale Staten van Z...

Lees verder

Dat zijn er toch nog best veel!

Op zondag 25 mei vond in Hellevoetsluis voor de zesde opeenvolgende keer de Grootste Hondenwandeling van Nederland plaats. He...

Lees verder