Partij voor de Dieren reikt oorkonde van mededogen uit aan gemeente Teylingen


2 juni 2008

Den Haag, 2 juni 2008 – Carla van Viegen, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in de Provinciale Staten van Zuid-Holland, heeft vandaag een ‘oorkonde van mededogen’ uitgereikt aan wethouder Bert Homan van de gemeente Teylingen. Reden voor het uitreiken van de oorkonde is het besluit van de gemeente Teylingen om de jacht op de gemeentegronden te verbieden.

In het verleden hadden de gemeenten Sassenheim, Voorhout en Warmond – die op 1 januari 2006 zijn samengevoegd tot de gemeente Teylingen – het jachtrecht verpacht. Twee van deze pachtovereenkomsten zijn inmiddels afgelopen. De gemeente Teylingen heeft geconcludeerd dat verlenging van deze pachtovereenkomsten niet noodzakelijk is, omdat er geen sprake (meer) is van eventuele schade of overlast door de dieren die in die gebieden leven. In de praktijk komt dit erop neer dat er zeker de komende tijd niet meer op dieren op gemeentegronden in Teylingen mag worden gejaagd. Als het later toch echt noodzakelijk blijkt te zijn, houdt de gemeente in ieder geval de jacht zelf veel beter in de hand. De gemeente zal dan in overleg treden met natuurorganisaties als Staatsbosbeheer en het Zuid-Hollands Landschap, Ook dit is een goede ontwikkeling, omdat deze organisaties terughoudender zijn in het ingrijpen in de natuur en afschot van dieren.

De Partij voor de Dieren (PvdD) in Zuid-Holland juicht het besluit van de gemeente Teylingen toe. Carla van Viegen: ‘Dit is een zeer verheugende ontwikkeling. Ik hoop dat meer gemeenten het goede voorbeeld van de gemeente Teylingen zullen volgen’. Het is overigens de tweede oorkonde van mededogen die PvdD in Zuid-Holland uitreikt. De eerste was aan de gemeente Alphen aan den Rijn, omdat die circussen met wilde dieren op haar grondgebied heeft verboden.

Carla van Viegen reikt de oorkonde uit aan wethouder Bert Homan

Klik hier voor het artikel op de Teyding

Gerelateerd nieuws

Vergassing dreigt voor duizenden ganzen; Stuur een protestmail

De provincie Noord-Holland is van plan zeer binnenkort 12.000 ganzen met hun jongen te vergassen. De komende weken zullen, al...

Lees verder

Nieuwsbrief Meat the Truth

Ons huidige kabinet zet zwaar in op klimaatbescherming via kilometerheffingen, spaarlampen, verpakkingstax en energiezuinige...

Lees verder