Geen kust­be­bouwing in de natuur bij Kijkduin


29 december 2016

Den Haag, 29 december 2016 – De gemeente Den Haag heeft een vergunning afgegeven voor de bouw van tientallen strandhuisjes op het strand bij Kijkduin, gemeente Den Haag. De provincie zou daarom moet sterk toezien op bescherming van de belangrijke natuur in onze duinen en het strand. Dat stelt de Partij voor de Dieren in Zuid-Holland.

De partij heeft over deze kwestie vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland. Aanleiding is een recente vergunningverlening door de gemeente Den Haag voor de bouw van 35 strandhuisjes op het strand bij Kijkduin.

Volgens verkregen informatie wordt een deel van de huisjes gebouwd in natuurgebied (Natuurnetwerk Nederland, NNN netwerk) dat is beschermd. Hier mag niet worden gebouwd. De Partij voor de Dieren wil weten of deze informatie juist is. Als dat zo is wil de partij dat de provincie de gemeente Den Haag terugfluit en dat de vergunning wordt ingetrokken.

Ook vraagt de partij zich af of de afgegeven vergunning wel in overeenstemming is met het op korte termijn te ondertekenen Kustpact, die zowel de gemeente Den Haag als de provincie Zuid-Holland gaan ondertekenen.

Verder wil de Partij voor de Dieren weten of de gemeente afstemming heeft gezocht met de provincie voordat de vergunningen zijn afgegeven. En ook welke boodschap door de provincie is meegegeven als deze afstemming heeft plaatsgevonden.

Fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in Zuid-Holland Carla van Viegen: “De gemeente Den Haag gaat volledig voorbij aan de actuele maatschappelijke discussies die er zijn om onze kust en de natuur beter te beschermen. Bovendien heeft de gemeente bij de vergunningverlening een verkorte procedure toegepast, waarbij er geen zienswijzen konden worden ingediend. Daarmee wordt het democratisch systeem ernstig tekort gedaan. We vinden dat de gemeente de ontheffing voor de bouw van de strandhuisjes moet intrekken en dat ook de provincie de nodige maatregelen moet treffen.”

Gerelateerd nieuws

Terughoudendheid vergunningverlening vuurwerkshows

Den Haag, 21 december 2016 – Vuurwerkshows worden steeds vaker georganiseerd om de vuurwerkverkoop te stimuleren. De provinci...

Lees verder

Geen carbid schieten in natuurgebied Voornes Duin

Den Haag, 30 december 2016 – Op 2 november 2016 heeft de gemeente Westvoorne een vergunning verleend voor carbid schieten op ...

Lees verder