Gesprek met de Nieuwe Unie over het afvangen van de duiven


22 april 2007

We hebben vandaag een gesprek gehad met Evert Peereboon, wijkmanager van de Nieuwe Unie, een grote corporatie in Rotterdam, over het afvangen van duiven. Dat verliep niet goed en heeft altijd onnodig dierenleed tot gevolg. U kunt in een eerder artikel lezen wat de problemen waren.

Inmiddels hebben wij een gesprek gehad en de Nieuwe Unie heeft zich bereid verklaard om te onderzoeken of er diervriendelijke oplossingen beschikbaar mogelijk zijn via het plaatsen van duiventillen.

Wij hebben het telefoonnummer doorgeven van onze specialiste op dit gebied, Marleen Dreigers van de landelijke werkgroepduivenoverlast. Zij doet voortreffelijk werk op dit gebied. Evert heeft toegezegd contact met haar op te nemen om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Wij zijn blij met deze constructieve opstelling van de Nieuwe Unie en volgen het proces met grote belangstelling.

Gerelateerd nieuws

De pittbull Cookie blijft leven, minister is niet tevreden over de regeling over agressieve honden

Geachte Voorzitter, Hierbij ontvangt u mede namens de minister van Justitie de antwoorden op de vragen van het Kamerlid Ouw...

Lees verder

Muskuseenden vervolg: gemeente Sliedrecht gaat overstag

Mevrouw Hinke uit Sliedrecht benaderde ons enige tijd geleden voor de tweede maal. Ze was erg bezorgd. Vele muskuseenden ware...

Lees verder