Houder van wilde eenden krijgt een proces-verbaal


31 mei 2007

Het milieuhandhavingsteam van de politie Leiden / Voorschoten en de Algemene Inspectiedienst hebben woensdagmorgen 30 mei een 75 jarige man uit Voorschoten proces-verbaal aangezegd voor overtredingen uit de Wet Milieubeheer en de Flora Faunawet.

Bij de man op een terrein aan de Veurseweg werden 804 wilde eenden en 107 eieren van wilde eenden. De man hield de eenden op z’n terrein zonder inrichtingsvergunning die daarvoor boven de 50 eenden verplicht is. Verder hield hij de eenden voor de eieren die hij uitbroedde. De kuikens bracht hij vervolgens groot en verkocht ze.

Het houden van wilde eenden en het uithalen van de nesten is echter strafbaar gesteld in de Flora en Faunawet. De politie overlegt met Justitie wat er moet gebeuren met de eenden en eieren.

Bron: Politie, Korps Hollands-Midden

Gerelateerd nieuws

Nieuwe fractievolger Victor Hooftman

Op woensdag 30 mei is Victor Hooftman beëdigd als fractievolger voor de Partij voor de Dieren Zuid-Holland. Victor zal z...

Lees verder

Partij voor de Dieren stemt TEGEN het projectplan Oude Rijnzone: verdere verstening van het Groene Hart

Een meerderheid van de Provinciale Staten Zuid-Holland heeft op 30 mei jl. helaas gekozen voor verdere bebouwing van het Groe...

Lees verder