Illegale parkeer­plaatsen bij Wasse­naars museum verwij­deren


24 oktober 2016

Den Haag, 24 oktober 2016 – De 270 illegaal aangelegde parkeerplaatsen bij het museum Voorlinden in Wassenaar moeten worden verwijderd. Dat stelt de Partij voor de Dieren in Zuid-Holland. De parkeerplaatsen liggen in natuurgebied en dat is in strijd met de provinciale en gemeentelijke regels.

Voor de bouw van museum Voorlinden op het gelijknamige landgoed in Wassenaar heeft de provincie in 2013 toestemming verleend. Dat was noodzakelijk omdat het museum staat in een beschermd natuurgebied dat hoort tot de Ecologische Hoofdstructuur (EHS). Het museum werd begin vorige maand officieel geopend.

Enkele weken voor de opening besloot de museumdirectie 270 extra parkeerplaatsen aan te leggen met het oog op de verwachte drukte. Daarvoor werd geen vergunning aangevraagd bij de gemeente. Het museum erkent dat het daarmee bewust de wet heeft overtreden.

De parkeerplaatsen zijn bovendien aangelegd in EHS-gebied en dat is in strijd met de provinciale regelgeving. De Partij voor de Dieren in Zuid-Holland wil daarom dat Gedeputeerde Staten ingrijpen en het museum opdracht geven de parkeerplaatsen te laten verwijderen en weer toe te voegen aan EHS-gebied.

Carla van Viegen, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in de Provinciale Staten van Zuid-Holland: “De provincie heeft ontheffing verleend van de Natuurbeschermingswet voor de bouw van het museum, maar niet voor de aanleg van extra parkeerplaatsen. De provincie en gemeente zouden daarom moeten eisen dat die parkeerplaatsen weer verdwijnen. De overtreder mag niet beloond worden voor slecht gedrag door achteraf een vergunning te verlenen’’.

Gerelateerd nieuws

Provincie moet goede voorbeeld geven bij terugdringen CO2-uitstoot

Den Haag, 18 oktober 2016 – De provincie Zuid-Holland moet het goede voorbeeld geven bij het verder terugdringen van de CO2-u...

Lees verder

Partij voor de Dieren: minder reclameborden in landschap

Den Haag, 11 november 2016 – Reclameborden ontsieren en verrommelen het landschap. Ook zijn ze storend voor verkeersdeelnemer...

Lees verder