Jagers aange­houden in Noordwijk


4 mei 2007

De politie heeft donderdag 26 april rond middernacht twee Noordwijkers van 61 en 65 jaar en een Noordwijkerhouter van 70 jaar aangehouden op basis van De Flora- en Faunawet en de Wet Wapens & Munitie.

Opsporingsambtenaren van het Zuid-Hollands Landschap en van Groenservice Zuid spraken de jagers aan op het Langevelderslag en seinden de politie in. De mannen wilden jagen op damherten en hadden volgens hen een vergunning hiervoor.

Het Milieuhandhavingsteam van Politie Hollands Midden heeft het onderzoek naar de vergunning voortgezet. Daaruit bleek dat de jagers niet over de vereiste vergunning beschikten. Daarnaast werden zij in een beschermd natuurgebied van het Zuid-Hollands Landschap aangetroffen.

De politie maakte een proces-verbaal op tegen deze jagers en zeer waarschijnlijk raken zij hierdoor hun jachtakte voor meerdere jaren kwijt.

De Partij voor de Dieren dankt de politie voor het snelle en adequate optreden!

(Bron: www.politie.nl/hollands-midden/nieuws/070504_pb_middag.asp)

Gerelateerd nieuws

Illegale werkzaamheden in broedgebied vogels stilleggen

Er worden illegale graafwerkzaamheden verricht in een broedkolonie vogels in het Europoortgebied. Bijgaand het persbericht da...

Lees verder

Gezocht: emailadressen!

Wij willen naar alle leden in de provincie Zuid-Holland nieuwsbrieven gaan sturen. En daarvoor hebben wij uw emailadres nodig...

Lees verder