Klimaatfilm ‘Meat the truth’ bij Grote Pyr


9 februari 2010

Op zondag 14 februari kunt u om 15.00 uur de klimaatfilm ‘Meat the truth’ bekijken in het ecologisch woon/werkpand De Grote Pyr aan de Waldeck Pyrmontkade in Den Haag. Meat The Truth is de eerste Nederlandstalige documentaire over de klimaatproblematiek (opwarming van de aarde) in relatie tot de intensieve veeteelt.

De film is bedoeld als aanvulling op de klimaatfilm An Inconvenient Truth van Al Gore. Volgens de makers van Meat the Truth is de intensieve veehouderij als medeveroorzaker van de klimaatverandering onderbelicht gebleven. Om een voorbeeld te geven: één koe stoot volgens berekeningen van het CLM (Stichting Centrum voor Landbouw en Milieu ) jaarlijks net zoveel broeikasgassen uit als 4,5 auto, ofwel het rijden van 70.000 km. Meat the Truth ontving in 2008 een eervolle onderscheiding tijdens het Columbus International Film & Video Festival.

Marianne Thieme, Tweede Kamerlid voor de Partij voor de Dieren, presenteert de film. De Partij voor de Dieren zal dit jaar voor het eerst deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag op 3 maart. Bij de vertoning van de film zal lijsttrekster Marieke de Groot aanwezig zijn om vragen te beantwoorden. Eerste Kamerlid Niko Koffeman zal een inleiding houden.

De zaal gaat open om 14.30 uur, entree bedraagt € 2,50 inclusief een consumptie.
De Grote Pyr, Waldeck Pyrmontkade 116, Den Haag.
Aanmelden is niet verplicht maar wel gewenst via: olafenjet@tele2.nl.

Gerelateerd nieuws

De Partij voor de Dieren begint campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in Leiden

Op zaterdag 13 februari 2010 start de Partij voor de Dieren haar campagne voor de Gemeenteraadsverkiezing van 3 maart aanstaa...

Lees verder

Fotowedstrijd: “Dieren in winters Leiden”

De werkgroep van de Partij voor de Dieren in Leiden vindt dat er in het beleid van de gemeente Leiden meer aandacht moet kome...

Lees verder