Natuur en woningen: botsende belangen?


28 september 2023

In Zuid-Holland staan we voor een uitdaging: woningschaarste en de druk op onze ruimte. Het wordt tijd voor een duurzaam plan. Maar moeten we de natuur opofferen voor onze huizen?

Partij voor de Dieren wil inzetten op inbreiding binnen Bestaand Stads- en Dorpsgebied, transformatie van glastuinbouwgebieden, leegstaande bedrijven en kantoorgebouwen en agrarische gebouwen.

Partij voor de Dieren Zuid-Holland zegt duidelijk nee tegen bouwen in kostbare groene ruimtes, vooral niet in beschermde gebieden zoals de Hoeksche Waard en het Groene Hart. We willen boeren helpen overschakelen van veehouderij naar duurzame landbouw, waardoor veel grond vrijkomt.

Het grootste deel hiervan, 90%, kan worden omgezet in natuur om biodiversiteit te herstellen. Dit biedt 10% ruimte voor woningen aan de rand van bestaande dorpen en steden, maar zonder schade aan leefbaarheid, landschapshistorie en natuur. Laten we ook onze bebouwde omgeving slimmer, duurzamer en eerlijker benutten.

Samen bouwen we aan een groene, rechtvaardige toekomst!

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren waterschappen én provincies vragen naar waterkwaliteit op Nationale Kraanwaterdag

Den Haag, 27 september 2023 – Op Nationale Kraanwaterdag, die dit jaar valt op 27 september, kondigt de Partij voor de Dieren...

Lees verder

Kritische vragen na verwoestende brand bij afvalverwerking Rotterdam

Den Haag, 4 oktober 2023 - De recente verwoestende brand bij de afvalverwerkingsfabriek AVR in Rotterdam heeft geleid tot bez...

Lees verder