Kritische vragen na verwoes­tende brand bij afval­ver­werking Rotterdam


5 oktober 2023

Den Haag, 4 oktober 2023 - De recente verwoestende brand bij de afvalverwerkingsfabriek AVR in Rotterdam heeft geleid tot bezorgdheid over de gevolgen voor het milieu en de volksgezondheid. In reactie op deze alarmerende situatie, stellen de Partij voor de Dieren, samen met D66, ChristenUnie, SP, PvdA/GL en VOLT, een reeks kritische vragen aan het provinciaal bestuur van Zuid-Holland.

De partijen willen onder meer weten wat de gevolgen van de brand zijn voor de water- en bodemkwaliteit in het getroffen gebied. Daarnaast willen ze dat duidelijk wordt wat de gezondheidsrisico's zijn voor mens, dier en natuur als gevolg van de vrijgekomen dioxine. Het toezicht op de AVR, uitgevoerd door de DCMR namens de provincie, dient ook grondig te worden onderzocht. De partijen willen weten hoe vaak er toezicht is gehouden bij de fabriek en welke overtredingen er zijn geconstateerd.

Ook maken de partijen zich zorgen over de Rotterdamse haven, waar gevaarlijke stoffen worden verwerkt en die vlakbij woongebieden en natuurgebieden ligt. Ze willen voorkomen dat zulke situaties gevaarlijk worden voor mensen, dieren en de natuur.

De partijen dringen erop aan dat er openheid van zaken wordt gegeven en dat er actie wordt ondernomen om de ernstige gevolgen van de brand aan te pakken en herhaling te voorkomen.

Lees hier onze vragen

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Natuur en woningen: botsende belangen?

In Zuid-Holland staan we voor een uitdaging: woningschaarste en de druk op onze ruimte. Het wordt tijd voor een duurzaam plan...

Lees verder

Zorgen over vervuild water door ophoogmateriaal N206

Den Haag, 9 oktober 2023 – De Partij voor de Dieren Zuid-Holland heeft met bezorgdheid gereageerd op alarmerende nieuwe bevin...

Lees verder