Paas­eieren


19 maart 2007
Consumenten blijken vaak niet op de hoogte te zijn van een aantal zeer dieronvriendelijke standaardpraktijken in de eierindustrie. Zo worden in Nederland jaarlijks 30 miljoen pasgeboren kuikentjes levend versnipperd of vergast. Dit geldt voor álle eieren, dus zowel uit de bio-industrie als uit de biologische eiersector.

Met de website www.waardelozehaantjes.nl wil de NVV ruchtbaarheid geven aan deze massale kuikenmoord. Naast video- en fotomateriaal, kan men op de website ook terecht voor ei-vrije recepten, feiten en cijfers over de eierindustrie, gezondheidsaspecten en voor de adoptie van een haan..
Het romantische beeld dat veel mensen hebben van die lieve paaskuikentjes stemt niet overeen met de harde realiteit. De vertedering slaat snel om in afschuw, zodra men op de hoogte is van het levend versnipperen van deze pasgeboren zachte gele bolletjes.
De Nederlandse Vereniging voor Veganisme heeft daarom stopperadvertenties laten ontwerpen. We gaan gericht kranten en tijdschriften benaderen met de vraag of ze gratis stopperadvertenties willen plaatsen.
Je kunt ons helpen door mensen in je omgeving te wijzen op de misstanden in de eierindustrie en door de stopperadvertenties onder de aandacht te brengen bij diverse bladen en websites.
We hopen de komende tijd veel mensen te kunnen bereiken en bewust te maken van het dierenleed in de eierindustrie.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief