Partij voor de Dieren bezorgd over lot pony’s van paar­den­sport­ver­e­niging in Pijnacker


13 maart 2012

Pijnacker, 13 maart 2012 – De Partij voor de Dieren in Zuid-Holland maakt zich zorgen over het lot van de pony’s van de paardensportvereniging Het Blauw Gele Vendel in Pijnacker. Op het terrein van de vereniging aan de Monnikenweg wil de gemeente Pijnacker-Nootdorp woningen gaan bouwen. Door de bouwplannen moet de manege, de pony’s, de rijhal en de opstallen worden verplaatst. Als er geen geschikte alternatieve locatie wordt gevonden, dreigen de pony’s te eindigen in het slachthuis.

De Partij voor de Dieren heeft de gemeente daarom in een brief gevraagd om samen met het bestuur van het Blauw Gele Vendel een oplossing te vinden die voor zowel de vereniging als de gemeente bevredigend is. Het gemeentebestuur wil de vereniging alleen schadeloos te stellen en is niet vooralsnog niet van plan om te zoeken naar een alternatieve locatie voor de vereniging. De Partij voor de Dieren vindt dat de gemeente daarmee haar verantwoordelijkheid ontloopt, temeer daar de gemeente zelf het initiatief heeft genomen om het terrein van de vereniging een andere bestemming te geven.

Het Blauw Gele Vendel heeft een groot maatschappelijk en sociaal belang in de gemeente Pijnacker met haar ruim 250 leden. Jonge kinderen en ouderen leren er om op een verantwoorde en respectvolle manier met dieren om te gaan en de betrokkenheid van de vele vrijwilligers bij de vereniging is zeer groot. De vereniging draagt daarmee bij aan educatie op het gebied van dierenwelzijn en aan de sociale cohesie binnen de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

De Partij voor de Dieren vraagt het gemeentebestuur om samen met het verenigingsbestuur een geschikte alternatieve locatie te zoeken. Als dat namelijk niet lukt, dreigen de pony’s te zullen eindigen in het slachthuis. Het verenigingsbestuur wil dit absoluut voorkomen, maar sluit niet uit dat dit het gevolg kan zijn als er geen andere locatie wordt gevonden.

“De vereniging Het Blauw Gele Vendel spant zich al vele jaren enorm in om de vereniging en de pony´s van de ondergang te redden. Maar zonder hulp en betrokkenheid van de gemeente is dit een bijna onmogelijke taak. Het is onvoorstelbaar dat een gemeente een dergelijke beslissing denkt te kunnen nemen zonder enige betrokkenheid bij het dierenwelzijn en zonder het grote sociale en sportieve belang in ogenschouw te nemen,” aldus Carla van Viegen, fractievoorzitter Partij voor de Dieren in Zuid-Holland.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren protesteert in Leiden tegen de kap van een aantal bomen

Op 5 maart werd in Leiden geprotesteerd tegen de kap van een aantal bomen op het Morspoortterrein. De bomen moesten wijken ...

Lees verder

Partij voor de Dieren wil duidelijkheid over veiligheid eten ganzen- en hertenvlees

Den Haag, 19 maart 2012 – Het eten van ganzenvlees kan mogelijk gevaarlijk zijn voor de gezondheid, omdat het besmet ...

Lees verder