Partij voor de Dieren deelt dier­vrien­de­lijke recepten uit


8 december 2009

Rotterdam, 9 december 2009 - Werkgroep Zuid-Holland-Zuid van de Partij voor de Dieren vraagt aandacht voor de dieren in de bio-industrie. Dat gebeurt door middel van het uitdelen van diervriendelijke recepten. Flyers met de recepten voor een diervriendelijk (kerst)menu en een gratis kaarsje worden op zaterdag 19 december uitgedeeld in het centrum van Rotterdam.

Het kaarsje wordt uitgedeeld om een lichtje te laten schijnen op de dieren in de donkere hokken van de bio-industrie. Werkgroepvoorzitter Zuid-Holland-Zuid Zuid Bart Canton:"In deze tijd van het jaar is gezellig samenzijn met familie en vrienden voor de meeste mensen het hoogtepunt van de feestdagen. Naastenliefde staat dezer dagen hoog in ons vaandel. De Partij voor de Dieren vindt dat niet alleen mensen, maar ook dieren recht hebben op die naastenliefde. Vandaar de recepten voor een diervriendelijk menu, met gerechten die lekker en gezond zijn".

De noodzaak om duurzaam en diervriendelijk te consumeren is het afgelopen jaar bij iedereen ruim onder de aandacht gebracht. De Partij voor de Dieren wil mensen stimuleren om keuzes te maken die bijdragen aan het welzijn van dieren. "Waarom diervriendelijke en milieubewuste keuzes voor het nieuwe jaar bewaren als je er eind 2009 al mee kunt beginnen?", aldus Bart Canton. De werkgroepleden staan op zaterdag 19 december vanaf 12:00 uur op het Binnenwegplein in Rotterdam.