Partij voor de Dieren: provincie blijft zonne-energie actief stimu­leren


31 mei 2012

Den Haag, 31 mei 2012 – Gedeputeerde Staten (GS) van Zuid-Holland blijven het gebruik van zonne-energie in deze provincie actief stimuleren. Dit gebeurt omdat de Partij voor de Dieren in Zuid-Holland hierover een voorstel indiende tijdens de behandeling van de nota over regionale economie en energie 2012-2015 op 30 mei jl. Alle fracties, met uitzondering van de PVV, stemden in met het voorstel van de Partij voor de Dieren.

De provincie zet in op duurzame energiebronnen en energievoorziening. Toch was in de provinciale voorstellen zonne-energie als speerpunt geschrapt. Dit terwijl de doelstelling is om in Zuid-Holland te komen tot 14 procent duurzame energie in 2020. Daarom vindt de Partij voor de Dieren dat ook zonne-energie moet worden ingezet als energiebron. Zonne-energie draagt in belangrijke mate bij aan een duurzame energievoorziening. Daarom is het belangrijk dat de provincie deze vorm van energievoorziening als speerpunt behoudt en het gebruik ervan actief stimuleert en ondersteunt.

Voorbeelden van stimuleringsmogelijkheden door de provincie zijn: het mogelijk maken van zonne-energie door het verbeteren van het vestigingsklimaat voor bedrijven in de duurzaamheidseconomie, gebruik maken van zonne-energie bij herstructurering van stedelijk gebied en van bedrijventerreinen en door meer aandacht te besteden aan zonne-energie bij het verlenen van vergunningen en bij ruimtegebruik.

De Partij voor de Dieren is blij met het aangenomen voorstel. “Zonne-energie is een duurzame energiebron. Het is gratis, altijd beschikbaar en kan worden gebruikt zonder het milieu te belasten. Daarnaast is zonne-energie op dit moment zelfs goedkoper dan gewone stroom. Dat komt door de sterk gestegen energieprijzen en de gedaalde prijs van zonnepanelen. Zonne-energie is in 10 jaar tijd terugverdiend, terwijl de panelen wel 20 jaar meegaan”, aldus Carla van Viegen, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in Zuid-Holland.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren: strengere milieu-eisen voor raffinaderijen

Den Haag, 24 mei 2012 - De Partij voor de Dieren in Zuid-Holland wil dat de provincie strengere milieueisen gaat stellen in...

Lees verder

Glossy over Rijnlandroute misleidend en eenzijdig

Den Haag, 20 juni 2012 – De Partij voor de Dieren in Zuid-Holland is boos op de provincie omdat die heeft meegewerkt ...

Lees verder