PvdD bepleit lande­lijke inzet ‘die­ren­po­litie’


26 januari 2010

Op initiatief van wethouder Joost Eerdmans wordt in Capelle aan den IJssel een proef gestart met een zogenaamde dierenpolitie. Deze toezichthouders krijgen bevoegdheden om direct op te treden bij dierenmishandeling en –verwaarlozing. Marianne Thieme: ‘De Dierenbescherming krijgt elk jaar 8000 meldingen van dierenmishandeling binnen. Dit dierenleed vraagt om een snel en effectief ingrijpen. Het is nodig deze proef zo snel mogelijk landelijk uit te breiden’.

Door de nieuwe bevoegdheden die de buitengewone opsporingsambtenaren (BOA’s) in de gemeente krijgen, wordt het onder andere mogelijk een mishandeld dier gelijk weg te halen. Nu is dat pas mogelijk met tussenkomst van inspecteurs van het AID (bij landbouwdieren) of LID (bij huisdieren). Niet alleen is hier veel extra tijd mee gemoeid, ook is er maar een beperkt aantal inspecteurs beschikbaar. Met inzet van speciale diereninspecteurs kan veel sneller worden opgetreden bij dierenleed. De Partij voor de Dieren pleit al langer voor een dierenpolitie. Marianne Thieme: ‘De Dierenbescherming krijgt elk jaar 8000 meldingen van dierenmishandeling binnen. Dit dierenleed vraagt om een snel en effectief ingrijpen. Het is nodig deze proef zo snel mogelijk landelijk uit te breiden’.

Gerelateerd nieuws

Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren opent de eerste ‘meatfree monday’ in Leiden.

Leiden, 20 januari 2010 – De Partij voor de Dieren in Leiden gaat samen met het Leidse restaurant Piccolino ‘Meat...

Lees verder

De Partij voor de Dieren begint campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in Leiden

Op zaterdag 13 februari 2010 start de Partij voor de Dieren haar campagne voor de Gemeenteraadsverkiezing van 3 maart aanstaa...

Lees verder