PvdD tegen Veerman


18 februari 2007

Actie PvdD tegen Veerman als voorzitter

Door HANS BOTMAN

DEN HAAG - De campagne van de Partij voor de Dieren om minister Veerman van het voorzitterschap van Natuurmonumenten ...

Bijna Oud-Minister Veerman van LNV. FOTO ANP
... af te houden, heeft in twee dagen al ruim tweeduizend reacties opgeleverd. Via de website van de partij kunnen mensen een protestmail sturen, die bij de ledenraad van Natuurmonumenten terechtkomt.

Volgens de PvdD zijn er vele boze reacties van leden van de organisatie, die dreigen hun lidmaatschap op te zeggen of hun omvangrijke legaten te schrappen als Veerman de baan aanvaardt. De Partij voor de Dieren vindt dat Veerman ‘verantwoordelijk is voor het nog nooit eerder vertoonde dier-, natuur- en milieuonvriendelijke beleid van de kabinetten Balkenende een, twee en drie’.


,,De Partij voor de Dieren is een activistische club, wat moeten we er verder van zeggen,’’ reageert Annet Les van Natuurmonumenten. ,,Pas op 12 mei zal de ledenraad beslissen wie de voorzitter wordt. Er zijn gesprekken gevoerd met meerdere kandidaten, dus het is lang niet zeker dat het Cees Veerman wordt. Het bestuur doet één voordracht.’’

Ook bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, tot volgende week het werkterrein van Veerman, zijn ze er niet zeker van wat de minister na zijn kabinetsperiode gaat doen. ,,Hij heeft toegegeven een gesprek te hebben gevoerd met Natuurmonumenten, maar dat zegt niet zoveel. Veerman heeft ook contacten met de Rabo-bank voor een eventuele functie,’’ aldus Murko Meinlieff van het ministerie.


Natuurbeschermers waren in 2003 razend toen Veerman, die bij Natuurmonumenten de mogelijke opvolger wordt van informateur Herman Wijffels, besloot de grondaankopen voor natuurterreinen stil te leggen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief