Succes­volle protest­wan­deling tegen afschot damherten in AWD


28 februari 2011

Ondanks het regenachtige weer zijn meer dan honderd enthousiaste leden en niet-leden op zondagochtend naar de Amsterdamse Waterleidingduinen (AWD) gekomen om de damherten een hart onder de riem te steken.

Na een inleiding door Esther Ouwehand werd de AWD tot jachtvrije zone omgedoopt door 2e Kamerlid Esther Ouwehand en de lijsttrekkers van Noord- en Zuid-Holland Bram van Liere en Carla van Viegen, waarna de wandeling door het prachtige gebied kon beginnen, opgewacht door een welkomstcomité van een groepje damherten.

Roel Opbroek, ervaringsdeskundige, had een aangepaste route door het gebied uitgezet. Het plan van de provincie om damherten te gaan afschieten zal een averechts effect zal hebben, namelijk het verjagen van de herten buiten het gebied. De herten zouden zich niet meer zo makkelijk laten zien. Ook gaf hij aan dat met 800.000 bezoekers per jaar de AWD van grote economische waarde voor de regio Zandvoort is.


Het is te hopen dat de Amsterdamse gemeenteraad vasthoudt aan de opdracht uit 2007 aan de provincie om het hele gebied van hekken te voorzien.

Op weg naar de uitgang liet een groepje herten zich nog even zien.

Gerelateerd nieuws

Ludieke actie PvdD voor gezonde leefomgeving

GORINCHEM/DORDRECHT, 27 februari 2011 – De vrijwilligers van de Partij voor de Dieren Alblasserwaard & Drechtsted...

Lees verder

Doe op 26 maart mee aan Earth Hour!

Beste natuurliefhebber, Kleine moeite voor jou, groot gebaar voor de aarde. Meld je aan voor Earth Hour, zaterdag 26 maar...

Lees verder