Ludieke actie PvdD voor gezonde leef­om­geving


27 februari 2011

GORINCHEM/DORDRECHT, 27 februari 2011 – De vrijwilligers van de Partij voor de Dieren Alblasserwaard & Drechtsteden voerden vrijdag campagne in Gorinchem, Sliedrecht, Papendrecht en Dordrecht. De werkgroep praatte, gewapend met verkiezingsflyers, met het winkelend publiek. Ook werden de voorbijgangers spruitjes en worteltjes in aluminiumfolie getoond als symbool voor de aanwezigheid van de vele gifstoffen in onze leefomgeving. De Partij voor de Dieren stimuleert het eten van meer plantaardig voedsel en minder vlees en pleit voor gezonde teelt van groenten.

De Partij voor de Dieren wilde met deze actie mensen op ludieke wijze bewust maken van de nadelige gevolgen van een giframp voor onze leefomgeving en ons voedsel. “De grote hoeveelheden gif in onze leefomgeving vormen een groot gevaar voor iedere Nederlander en iedere Zuid-Hollander in het bijzonder. Dat moet veranderen!” aldus werkgroepvoorzitter Marjolein Heesters.

“De recente ramp in Moerdijk bracht dit probleem op pijnlijke wijze onder ieders aandacht. Het was slechts een voorbeeld van de vele vervuilende activiteiten om ons heen, zoals de intensieve veehouderij, de intensieve landbouw en kolencentrales, waarbij sprake is van een overmatig gebruik van gifstoffen, chemicaliën, kunstmest en bestrijdingsmiddelen en een hoge CO2-uitstoot.” De belangrijkste boodschap voor 2 maart was: “Ga in ieder geval naar de stembus en... houd vast aan je idealen!" aldus Heesters.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren voert actie tegen mega-stallen in Reeuwijk en Voorne

Den Haag, 25 februari 2011 – De Partij voor de Dieren in Zuid-Holland voert actie tegen de komst van megavarkensstall...

Lees verder

Succesvolle protestwandeling tegen afschot damherten in AWD

Ondanks het regenachtige weer zijn meer dan honderd enthousiaste leden en niet-leden op zondagochtend naar de Amsterdamse W...

Lees verder