Tegen het auto­mobiel museum


6 maart 2007
WOENSDAG 28 februari 2007
Omdat ik verhinderd was, bezocht Corrie Harland, 2de op de lijst voor Zuid-Holland, (samen met 2 enthousiaste partijleden) een debatavond van de Milieufederatie in Leiden.
De avond, die als onderwerp bedrijfsterreinen, oude of nieuwe had, werd geleid door Ivo Rodermans.
Corrie Harland kreeg tijdens de avond de gelegenheid 2 columns uit te spreken, die slechts zijdelings met het onderwerp van de avond hadden te maken, maar die een illustratie geven van het beleid in Zuid-Holland en waarschijnlijk niet alleen daar.
De eerste ging over Meyendel, waar dwars door een prachtig natuurgebied in de duinen (Den Haag, Wassenaar) onlangs een fietspad is aangelegd, zonder rekening te houden met de bezwaren ertegen.
De tweede ging over Reigersbergen, een prachtig landgoed, onderdeel van een groene zone van Den Haag CS via Wassenaar naar Voorschoten, waar met steun van de gevestigde politieke partijen in gemeente, provincie en rijk (PvdA, CDA, VVD, GL) een automobielmuseum zal worden gebouwd, tenminste als de tegenstand van de bewoners zal worden gebroken.
Dit zal leiden tot grote schade aan de aanwezige flora en fauna.

Gerelateerd nieuws

40 seconden voor de PvdD

Vandaag heeft Carla van Viegen voor TV West en TV Rijnmond uitgelegd waarom u op de PvdD moet stemmen. Op dinsdag 6 maart wor...

Lees verder

Bericht in AD over bomenkap over PvdD

Partij voor de Dieren in actie voor bomen OMMOORD De Partij voor de Dieren in Zuid-Holland is in actie gekomen voor de herpl...

Lees verder