Bericht in AD over bomenkap over PvdD


9 maart 2007
Partij voor de Dieren in actie voor bomen

OMMOORD De Partij voor de Dieren in Zuid-Holland is in actie gekomen voor de herplant van bomen langs de A16 in Ommoord.
Ongeveer tweehonderd bomen moesten worden gekapt vanwege de bouw van een nieuw gemaal langs de Rotte, vlakbij servicecentrum Te Hoogerbrugge in Ommoord. Sinds april vorig jaar is dat gemaal in bedrijf. Het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard beloofde nieuwe bomen te planten.

Maar nieuwe bomen heeft Victor Hooftman van de Partij voor de Dieren nog niet gezien. ,,Wij zien geen enkele beweging,’’ zegt de inwoner van Ommoord. Bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten stond hij vierde op de lijst voor zijn partij.

Navraag bij het schap leert echter dat de bomen wel degelijk zijn geplant. ,,Jonge bomen en heesters,’’ zegt een woordvoerster van het schap. ,Maar het is niet zo gek dat Hooftman ze niet heeft gezien, ze zijn nog heel klein. Pas na twee of drie jaar zie je ze goed.’’

In april en mei zal worden bekeken of de nieuwe bomen goed groeien. ,,We hebben inmiddels ook al contact gehad met Victor Hooftman. We hebben afgesproken dat we samen eens gaan kijken.’’

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief