Victor Hooftman van PvdD samen met water­schap Schieland en AD op inspectie


16 maart 2007

Gisteren was het dan zover. Twee mannen van het waterschap en een journalist van het AD ploegen door de modder langs de rijksweg de A20, met Victor Hooftman van de Partij voor de Dieren van Zuid-Holland, om te kijken of er nu wel bomen stonden of niet. En hoe ze erbij stonden. En .... ze stonden er wel, maar de stammetjes hadden een omvang van één centimeter en waren een centimer of 90 hoog. Ze waren niet te zien als je niet wist dat er een patroon in de aanplant zat, om de drie meter, Sommige waren dood maar driekwart leefde nog.

De afspraak zoals toegezegd aan de bewoners van Ommoord Rotterdam, we herplanten bomen, is nagekomen, alleen is het beeld wat toen geschapen is, bomen van enige omvang herplanten, is niet nagekomen. Wel nagekomen is de afspraak dat het bomen zijn waar vogels wat aan hebben en goed in kunnen nestelen.

De PvdD Zuid-Holland en het waterschap hebben de afpsraak gemaakt dat er over 2 weken ingeboet wordt. Dus de dode twijgjes eruit en nieuwe erin. En dat rijkswaterstaat het onkruid weg gaat halen zodat de bomen ook gezien kunnen worden. En dat het inboeten in 2008 nog een keer gebeurd.

Er is ons verzekerd dat door klein aan te planten de bomen juist sneller groeien door betere wortels en daardoor de ooit voorziene grotere bomen in 3 tot 4 jaar ingehaald hebben.

Het AD heeft van deze vreedzame bijeenkomst vandaag een leuk stukje geschreven in de zaterdagkrant.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief