20 januari Confe­rentie over Dieren­welzijn in Alphen aan den Rijn


18 januari 2010

Wat kunnen we doen tegen dierenmishandeling? Op woensdag 20 januari 2010 van 18:30 tot 21:00 uur vindt een conferentie over Dierenwelzijn plaats in Avifauna te Alphen aan den Rijn. De conferentie heeft als centraal thema dierenwelzijn en dierenmishandeling.

Eerst wordt het probleem in beeld gebracht. Hoe vaak komt dierenmishandeling voor? En waaruit kan mishandeling bestaan? Vervolgens wordt deze avond een discussie gevoerd over wat we kunnen doen tegen dierenmishandeling en wie daarbij welke rol en positie heeft. Er is gelegenheid voor discussie met onder andere Robert Blom (wethouder dierenwelzijn Alphen aan den Rijn), John de Hoon (directeur Avifauna), Carla van Viegen (fractievoorzitter Partij voor de Dieren van de Provinciale Staten Zuid-Holland) en Helga Bijker (voorzitter Dierenbescherming Alphen aan den Rijn). Avondvoorzitter is Loretta Schrijver, bekend van RTL Nieuws en Omroep Max. De organisaties die met dieren werken, praten over dierenmishandeling, oorzaken en gevolgen en mogeljke oplossingen. Ook zal er een vertegenwoordiger van de politie aanwezig zijn.

Robert Blom, wethouder Dierenwelzijn: "ik ben blij dat we nu ook aard en omvang van dierenwelzijn in Alphen a/d Rijn in kaart brengen. Waar het om gaat, is nog betere voorlichting geven, om nieuwe gevallen van mishandeling te voorkomen".

Belangstellenden kunnen zich voor de conferentie aanmelden via het emailadres jdekens@aadr.nl bij mevrouw Joyce Dekens, projectmedewerker dierenwelzijn van de gemeente Alphen aan den Rijn.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren: jachtverbod voor alle dieren in Zuid-Holland

Den Haag, 11 januari 2010 – Het jachtverbod dat is ingesteld vanwege het winterweer moet gelden voor álle dieren...

Lees verder

Partij voor de Dieren: vergassen duiven in Rotterdam is barbaars

Den Haag, 21 januari 2010 – Het massaal vergassen van duiven in Rotterdam is barbaars. Dat stelt de Partij voor de Dier...

Lees verder