Boeren Planten Bomen


6 oktober 2008

Doel van de actie Boeren Planten Bomen is het stimuleren van particulieren en agrariërs om inheems plantmateriaal te kopen. Landschapsbeheer Zuid-Holland garandeert de kwaliteit van het materiaal en zorgt dat de bestelling wordt afgeleverd op de plek waar u het materiaal gaat planten. Door de aanschaf van inheems plantmateriaal te stimuleren worden kenmerkende elementen in landschap in stand gehouden.
Voor het herkennen van bomen kunt u op internet kijken op de bomengids.


Bij de actie hoort een boekje waarin informatie staat over groeiplaats, onderhoud en toepassingen van inheemse bomen en struiken. Ook is er informatie over de vele (hoogstam) appel– en perenrassen die besteld kunnen worden. Bovendien bevat het boekje duidelijke plant- en verzorgingsinstructies.

U kunt de bestellijst rechtstreek downloaden als PDF-bestand. Maar u kunt de bestellijst en het boekje ook via de winkel aanvragen. U kunt twee keer per jaar bestellen, in oktober en februari. Uw bestelling moet uiterlijk vrijdag 31 oktober 2008 (of vrijdag 20 februari 2009) bij ons binnen zijn.

Bron: Landschapsbeheer Zuid-Holland

De Partij voor de Dieren ondersteunt deze actie! Daarnaast vindt de Partij voor de Dieren deze actie van belang, omdat met de aanplant van de bomen mogelijkheden voor beschutting en schaduw worden gecreëerd voor dieren wordt die in weilanden verblijven.

Gerelateerd nieuws

Dierendag Demonstratie BPRC Moet dicht!

Op zaterdag 4 oktober ’08 organiseerde de Anti-Dierproeven Coalitie een protestdemonstratie door de straten van Rijswij...

Lees verder

De Partij voor de Dieren zoekt mensen op

Hoe vindt u dat het gesteld is met het dierenwelzijn in Nederland? De PvdD gaat hierover graag met u in discussie! Met een pr...

Lees verder