Dierendag Demon­stratie BPRC Moet dicht!


6 oktober 2008

Op zaterdag 4 oktober ’08 organiseerde de Anti-Dierproeven Coalitie een protestdemonstratie door de straten van Rijswijk en bij het Biomedical Primate Research Centre (BPRC). Ook veel leden van de werkgroep sloten zich bij deze broodnodige demonstratie tegen de apenhel aan.

Om 13.00 uur verzamelden we met de deelnemende groepen en individuen op het Piramideplein in Rijswijk. Het doel: een vreedzame optocht en demonstratie, die uiteindelijk zou eindigen bij het apencentrum BPRC. De middag begon met enkele toespraken, waarna we met z’n allen op weg gingen. De politie verwachtte blijkbaar problemen, want zij waren in groten getale op de demonstratie afgekomen, met auto’s en paarden. Helemaal niet nodig, want het doel was bij voorhand het organiseren van een vreedzame demonstratie.

Ondanks de niet al te hoge opkomst, ongeveer 500 mensen, mag de demonstratie geslaagd genoemd worden. Er waren immers genoeg media uit binnen- en zelfs buitenland aanwezig. Evenals de nodige fotografen die het geheel op beeld vastlegden. We liepen enkele kilometers door het centrum van Rijswijk - waar het winkelend publiek in groten getale aanwezig was – gewapend met grote spandoeken en borden met daarop afbeeldingen van de meest afschuwelijke foto’s van apenleed. We hebben ons goed laten zien en horen en duidelijk laten weten waar we met z’n allen voor staan: er móet snel een einde komen aan de gruwelijke experimenten op zo’n 1100 makaak-apen en 200 marmosets, onder het mom van “wetenschappelijk” onderzoek. Het verzet tegen dit martelcentrum duurt nu al enkele decennia en de Anti Dierproeven Coalitie heeft beloofd te vechten tot de laatste aap vrij is. Laten we met z’n allen vurig hopen dat dat heel snel zal zijn!

(Als ik aan een actie mee doe, een actie die niets met de PvdD te maken heeft, zal ik deze altijd onder mijn eigen naam doen, dus niet namens de PvdD!).

Corrie Harland
Coördinator Z-H Noord

Gerelateerd nieuws

Nobelprijswinnaar en VN-expert Dr. Rajendra Pachauri: eet minder vlees!

Een Europees gezin kan méér doen tegen de opwarming van de aarde door 50% minder vlees te eten dan door het ge...

Lees verder

Boeren Planten Bomen

Doel van de actie Boeren Planten Bomen is het stimuleren van particulieren en agrariërs om inheems plantmateriaal te kop...

Lees verder