Nobel­prijs­winnaar en VN-expert Dr. Rajendra Pachauri: eet minder vlees!


21 september 2008

Een Europees gezin kan méér doen tegen de opwarming van de aarde door 50% minder vlees te eten dan door het gebruik van de auto te halveren. Dat zei Nobelprijswinnaar en VN-expert Dr. Rajendra Pachauri op maandag 8 september tijdens een door Compassion In World Farming georganiseerd debat in Londen.



Pachauri, voorzitter van het Intergouvernementeel panel over de klimaatverandering (IGCC) van de Verenigde Naties, hield het publiek voor dat de veehouderij verantwoordelijk is voor 18% van de uitstoot van broeikasgassen in de wereld. Ook liet hij zien dat de productie van vlees niet efficiënt is: Een boer kan een jaar lang 30 mensen voeden met fruit, groenten, granen en plantaardig vet afkomstig van één hectare land. Wanneer hetzelfde land gebruikt wordt voor de productie van vlees, melk en eieren kunnen er maar 10 mensen van gevoed worden, aldus Dr. Pachauri. Voor een gehoor van 400 mensen, afkomstig uit regering, ambassades en wetenschap, pleitte Dr. Pachauri voor een vermindering van de vleesconsumptie, juist omdat iedereen dat kan doen.

Lees meer over de lezing van Dr. Pacchauri op www.ciwf.org. Daar vind je ook een kort videoverslag en de Powerpoint-presentatie.

Bron en foto’s: CIWF

De Partij voor de Dieren is het hier vanzelfsprekend mee eens!

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren wil geen bedrijventerrein in Schieveense polder

Den Haag, 19 september 2008 – De Partij voor de Dieren is tegen de plannen van de gemeente Rotterdam om een bedrijvente...

Lees verder

Dierendag Demonstratie BPRC Moet dicht!

Op zaterdag 4 oktober ’08 organiseerde de Anti-Dierproeven Coalitie een protestdemonstratie door de straten van Rijswij...

Lees verder