Capelle aan den IJssel wint aanmoe­di­gings­prijs voor Dierendag


29 september 2011

Rotterdam, 29 september 2011 – De gemeente Capelle aan den IJssel krijgt van de Partij voor de Dieren een aanmoedigingsprijs uitgereikt voor hun extra inspanningen voor een diervriendelijke Dierendag. De Partij voor de Dieren riep eerder alle gemeentes in Zuid-Holland op om op Dierendag uitsluitend vegetarische en biologische producten te serveren in het bedrijfsrestaurant en riep de gemeente Bernisse uit tot winnaar van de actie.

“De gemeente Capelle heeft laten weten dat in de bedrijfskantine op 4 oktober 2011 uitsluitend vegetarische en biologische producten verkrijgbaar zullen zijn ”, aldus Marit de Waard, afdelingsvoorzitter van de Partij voor de Dieren in Zuid-Holland. “Daarnaast heeft wethouder Joost Eerdmans vandaag laten weten de vegetarische maaltijden op Dierendag met korting aan te bieden en lokale restaurants op te roepen op Dierendag vegetarische gerechten te serveren. Capelle is hiermee een belangrijk voorbeeld voor andere gemeenten in Zuid-Holland en dit willen we niet onopgemerkt laten.’ De prijs wordt op Dierendag uitgereikt door Carla van Viegen, Statenlid voor de Partij voor de Dieren in Zuid-Holland. Tevens zal zij vegetarisch meelunchen op het gemeentehuis.

Met de actie bij gemeentes vraagt de PvdD aandacht voor de honderden miljoenen vergeten dieren in de vee-industrie, de bont- en proefdierindustrie en in dierenasiels. Naast de politiek wil de Partij voor de Dieren ook het publiek bereiken. Op zaterdag 1 oktober worden in Rotterdam en in diverse andere steden in Zuid-Holland flyer-acties gehouden. “Er worden jaarlijks in Nederland 450 miljoen dieren geslacht en 5 miljoen nertsen vergast op bontfokkerijen,” aldus De Waard. “Het wordt tijd dat consumenten en aanbieders zich realiseren welke invloed zij hebben op de markt door te kiezen voor duurzame producten zonder dierenleed.”

Gerelateerd nieuws

4 oktober Dierendag!

Op 4 oktober is het werelddierendag, de dag waarop overal ter wereld wordt stilgestaan bij de rechten van de dieren in onze...

Lees verder

Opinie: vegetarische dierendagschotel

Ovenschotel van zoete aardappel, witlof, kastanje-champignons en meatless Ingrediënten: • 1000gr Zoete aarda...

Lees verder