De Partij voor de Dieren op het Wellant College


20 februari 2008

We waren uitgenodigd om eens langs te komen tijdens de lessen ‘dierhouderij’ van de examenklas van het Wellant College in Boskoop. Op die uitnodiging gingen Angelique Bolk, voorzitter werkgroep Zuid-Holland, en Tom Sprangers, voorzitter PINK graag in.
In overleg met de docent werd een dvd gebruikt van het CIWF (Compassion in World Farming); de actieve, internationale organisatie die speciaal opkomt vóór de dieren, tegen de bio-industrie. De informatie op de dvd sloot prima aan bij de leerstof.

Angelique begon de bijeenkomst met een introductie van achtereenvolgens zichzelf, de Partij voor de Dieren en het programma van de bijeenkomst.
Zij appelleerde aan de zorg die we hebben jegens elkaar. Dat je die met de paplepel krijgt ingegoten, maar dat die verdwijnt naarmate je ouder wordt. En wat de leerlingen vonden van een tussen stangen geklemd moedervarken; tja dat vonden ze heel zielig. Maar ja, daar kan je in je eentje niets aan veranderen. Angelique benadrukte de vrije keuze die iedereen heeft. En waarmee je het verschil kunt maken; op elk moment in je leven op elk gebied.
Tom en ik waren erg onder de indruk van de prikkelende vragen die Angelique voorlegde aan de leerlingen, zoals: vinden jullie oormerken normaal, wie weet het verschil tussen een scharrelkip en een vrije-uitloopkip?
Toen Tom aan het woord kwam, waren de leerlingen door Angelique goed aan het praten en nadenken gebracht. Tom opende zijn betoog met de vertoning van de tv-spot van de Partij voor de Dieren. De leerlingen waren geïnteresseerd in de activiteiten van PINK en lieten graag hun mailadres achter om meer informatie te ontvangen. Het bleek dat deze organisatie onbekend bij hen is. Ook wilden de leerlingen weten wanneer de Partij is opgericht en wat er inmiddels bereikt was. Een interessante middag voor alle partijen.
Als dank kregen we verse eieren mee van de vrije-uitloopkippen die door de leerlingen worden gehouden en verzorgd.
Wil Zandvliet

Gerelateerd nieuws

Verbod op goudvissenkom goede zaak

De motie van de Partij voor de Dieren om de goudvissenkom te verbieden heeft nogal wat schampere reacties van sommige politic...

Lees verder

Magere kabinetsvisie Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

De kabinetsvisie Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen die de Tweede Kamer op 6 maart a.s. bespreekt, draagt geen gevoel van...

Lees verder