De werkgroep Leiden en omstreken heeft de afgelopen maand niet stil­ge­zeten


15 april 2010

Woensdag 24 maart hebben we met 4 werkgroepleden en 2 extra vrijwilligers 500 houten eitjes aan kaartjes geknoopt. Op Zaterdag 27 maart hebben we die uitgedeeld aan winkelende mensen in het centrum van Leiden.
Begonnen Wil Zandvliet en ik (Rielle) met z’n tweetjes, een half uur later liepen we alweer met een hele ploeg. Veel mensen zijn verbaasd wanneer je ze vertelt over de verschillende codes op eieren en dat scharrelkippen helemaal niet lekker scharrelen. We brengen onze boodschap op een positieve manier over en dat maakt ons blij. Goe is ook dat dezelfde actie tegelijkertijd in Den Haag en Rotterdam werd gedaan. Ik kreeg ook nog even een microfoon onder mijn neus gedrukt van unity-FM radio. Spannend, maar het ging goed.
3 april hebben we een spontane actie gehouden in delft. We hoorden van andere leden dat circus moskou-holiday optreed in Delft, Wassenaar en Rotterdam. Een mooie kans om ons gezicht te laten zien en ons standpunt uit te dragen over dieren in het circus. In allerijl een flyer gemaakt die je hier kunt zien. De ‘on tour’ actie van Herman Harmse die eigen lijk een week later in delft zou zijn is vervroegd en met werkgroepleden uit Rotterdam, Den Haag en leiden hebben we in een middag 650 flyers aan winkelend publiek uitgedeeld. Mensen vinden dit toch wel een moeilijk onderwerp, ‘wilde dieren horen toch zeker in het circus en ze worden goed verzorgd’. Juist op die onterechte aannames is de flyer gericht en zo hebben we weer gedaan wat van ons verwacht wordt, naamsbekendheid geven aan de partij en mensen op een positieve manier bewust maken dat ze een keuze hebben om wel of niet mee te werken aan dierenleed.
Vandaag 10 april waren we in Wassenaar, waar hetzelfde circus staat. Gewapend met 800 flyers en 4 Leidse werkgroepleden, 1 uit Den Haag en naar we hopen een nieuw actief werkgroeplid hebben we alle starten rond het circus huis aan huis geflyerd en hier en daar de mooie gekleurde flyer kunnen ophangen.
De werkgroep Rotterdan heeft de circusflyer meegenomen in de paasuitdeelactie en gaat ze 15 april huis aan huis bezorgen rondom het circus.

Ik wil heel graag alle mensen die spontaan op onze oproep reageerden van harte bedanken.

We gaan drukke tijden tegemoet, niet alleen met de verkiezingen, maar ook nog met zo’n ander naar circus dat zuid-holland aandoet.
Circus Renz Zuid-Holland bezoekt (40 dieren reizen mee) op 13 en 14 april (Hellevoetsluis, Woordbouwerplein), 15 t/m 18 april (Gouda - Groenheuvel) en 20 t/m 21 april (Sassenheim).
De flyer hoeft alleen maar wat aangepast te worden, alle mensen die hiermee aan de gang willen kunnen reageren op zuidholland@partijvoordedieren.nl. Dan maken we via de mail weer afspraken!!!

Groetjes van Rielle van Duin Coördinator Werkgroep Leiden en omstreken

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren wil maatregelen tegen aanrijdingen met dieren

Den Haag, 14 april 2010 – De provincie Zuid-Holland moet maatregelen nemen om aanrijdingen met dieren op provinciale ...

Lees verder

Veroordeel wilde dieren niet tot een leven achter de tralies

Wilde dieren horen niet thuis in een circus en ze horen niet in gevangenschap te leven. Dat is de boodschap van de Rotterd...

Lees verder