Derde Nacht van de Nacht op 27 oktober 2007


8 oktober 2007

Op zaterdag 27 oktober 2007 vindt voor de derde maal het evenement De Nacht van de Nacht plaats, dat afgelopen jaren zo'n 10.000 bezoekers trok.

Tijdens De Nacht van de Nacht worden in alle provincies nachtactiviteiten georganiseerd. Denk daarbij aan nachtwandelingen, een lezing over vleermuizen, openstelling van een sterrenwacht of aan een expositie met kunstenaars die allemaal iets hebben met het thema 'nacht'. Het initiatief van Stichting Natuur en Milieu en De Provinciale Milieufederaties is bedoeld om aandacht te vragen voor de schadelijke effecten van teveel licht. Natuurlijk gaat het naast dierenwelzijn en verstoring van de natuur ook over energiebesparing en de opwarming van de aarde.

Op www.nachtvandenacht.nl staan alle activiteiten genoemd. Daar is ook meer informatie te vinden over licht en duisternis.

Foto: website nacht van de nacht

Gerelateerd nieuws

Kies voor milieubewuste voeding!

Groente- en fruitkalender MilieuCentraal en onderzoeksbureau CE in Delft leverden de gegevens op basis waarvan de Natuur en ...

Lees verder

Duivenoverlast in Alphen aan den Rijn aangepakt

Wethouder Blom van de gemeente Alphen aan de Rijn wil niet dat de duiven die voor overlast zorgen rond de flat aan het A&iuml...

Lees verder