Duiven­overlast in Alphen aan den Rijn aangepakt


8 oktober 2007

Wethouder Blom van de gemeente Alphen aan de Rijn wil niet dat de duiven die voor overlast zorgen rond de flat aan het Aïdaplein worden omgebracht.

Hij gaat binnenkort met de woningcorporatie WonenCentraal om de tafel zitten om een diervriendelijke oplossing te zoeken. Bewoners klagen al langer over de duivenoverlast. Hun uitwerpselen kunnen ziektes overbrengen en trappen spekglad maken.

Daarnaast beschadigt de duivenpoep het verfwerk van de flatwoningen. De corporatie wilde een bedrijf inhuren om de vogels te laten vangen. Duiven zonder eigenaar zouden vervolgens naar Lelystad gaan om een zachte dood te sterven. Maar de wethouder heeft WonenCentraal teruggefloten.

Bron: RTV West

De PvdD heeft waardering voor de aanpak van de gemeente Alphen aan de Rijn dat zij kiezen voor een diervriendelijke oplossing. Hopelijk gaan ook andere gemeenten kiezen voor een diervriendelijke aanpak bij overlastproblemen van dieren!

Daarnaast hebben wij contact gehad met de wethouder dierenwelzijn de heer Blom en hebben hem ondersteuning aangeboden bij de diervriendelijke aanpak ervan.

Gerelateerd nieuws

Derde Nacht van de Nacht op 27 oktober 2007

Op zaterdag 27 oktober 2007 vindt voor de derde maal het evenement De Nacht van de Nacht plaats, dat afgelopen jaren zo'n...

Lees verder

Ganzenproeverij: een dubieuze aangelegenheid

Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer Voedselkwaliteit (LNV) staat garant voor dubieuze keuzes inzake het voor handel en cons...

Lees verder