Dieren­am­bu­lance Zoetermeer krijgt parkeer­ont­heffing


15 oktober 2007

Den Haag, 15 oktober 2007 – De dierenambulance in Zoetermeer kan van de gemeente Zoetermeer een parkeerontheffing krijgen. Daardoor kan de dierenambulance in noodgevallen parkeren op plaatsen waar dat officieel niet is toegestaan. De dierenambulance krijgt de parkeerontheffing na bemiddeling door de Statenfractie van de Partij voor de Dieren in Zuid-Holland.

Eerder dit jaar kwam de Dierenambulance in Zoetermeer in het nieuws nadat een bestuurder van de dierenambulance in korte tijd een aantal parkeerbonnen kreeg, terwijl hij bezig was dieren in nood te helpen. In één geval kreeg hij zelfs een bekeuring in het centrum van Zoetermeer, terwijl hij daar met zijn ambulance was op uitnodiging van de gemeente Zoetermeer voor een campagne om vrijwilligers te werven.

De Statenfractie van de Partij voor de Dieren in Zuid-Holland drong er vervolgens per brief bij de gemeente Zoetermeer op aan de plaatselijke dierenambulance een parkeerontheffing te verlenen op grond van artikel 87 uit het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990. Op grond van zo’n ontheffing kan de dierenambulance parkeren op plekken waar dat officieel niet mag in het geval er hulp moet worden verleend aan een dier in nood.

De gemeente Zoetermeer heeft inmiddels laten weten dat de dierenambulance in Zoetermeer een parkeerontheffing kan krijgen. Wel zal de dierenambulance die dan zelf officieel moeten aanvragen. Een ontheffing van de toegestane maximum snelheid – waarvoor die dierenambulance ook al eens was bekeurd – kan de gemeente niet afgeven. Daarvoor verwijst de gemeente naar de minister voor Verkeer en Waterstaat.

De Partij voor de Dieren in Zuid-Holland is blij dat de gemeente Zoetermeer in elk geval in principe bereid is een parkeerontheffing aan de dierenambulance te verlenen. Statenlid Carla van Viegen: ‘Daarmee toont de gemeente Zoetermeer aan dat het zich ook wat gelegen laat liggen aan het welzijn van dieren. Immers: als je dieren in nood moet helpen, kun je nu eenmaal niet altijd parkeren op een daartoe officieel aangewezen plek. Met de ontheffing hoeft de dierenambulance in dergelijke gevallen niet langer te vrezen voor parkeerbonnen’.

De volgende media hebben inmiddels het persbericht geplaatst: Algemeen Dagblad, Telstar online en Den Haag West online.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief