Dieren­partij wil in Spij­ke­nisse de gemeen­teraad in


21 juni 2007

Een groepje van vijf Spijkenissers is druk doende met de oprichting van een lokale afdeling van de Partij voor de Dieren. De bedoeling is om over drie jaar aan de gemeenteraadsverkiezingen mee te doen. Hoewel de dierenpartij op z’n vroegst in september in Spijkenisse een eigen afdeling heeft, zijn de lokale leden nu al erg actief in werkgroepen. Zo werd wethouder Marjolijne Lewis deze week gepolst of ze wilde meedenken over een oplossing voor de veertig herten waarvoor in Rotterdam geen plaats meer is. Ook maakt het clubje zich druk om de meer dan duizend dode vissen die in het Kanaal door Voorne bij Hellevoetsluis werden gevonden. Er is regelmatig contact met beroepsvisser Wilkin den Boer – die de vissen in opdracht van het waterschap opruimde – en er wordt meegedacht over een oplossing. De bemoeienis vanuit Spijkenisse resulteerde al in schriftelijke vragen van de Kamerfractie van de Partij van de Dieren, waarin werd gepleit om viswedstrijden tijdens de paaitijd te verbieden.

De initiatiefneemster voor de oprichting van een Spijkenisser afdeling van de Dierenpartij is Angelique Bolk (41). Zij is ook de oprichtster van de stichting Spijkenisse Schoon, die zich verzet tegen het vele zwerfafval in de stad, en De Bomenridders, een groep inwoners die met afgrijzen kennis nam van de gemeentelijke plannen om de komende jaren zo’n tienduizend bomen te kappen. Angelique Bolk is al voorzitter van de Zuid-Hollandse tak van de Partij voor de Dieren. Ze bestrijdt ten stelligste de mening van sceptici dat ze betrokken is bij een ’one-issuepartij’. ,,We bekommeren ons absoluut niet alleen om het dierenwelzijn. We vinden dat je zuinig moet zijn met alles wat leeft: mensen, dieren en milieu.’’

Gezien de steun die de dierenpartij bij de Kamerverkiezingen kreeg, verwacht Bolk dat er ook in de Spijkenisser gemeenteraad zetels in de wacht kunnen worden gesleept.

Bron: AD

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief