Duurzame Dinsdag


29 augustus 2007

Dinsdag 4 september is het voor de negende keer Duurzame Dinsdag. Op deze dag wordt er aandacht besteed aan het thema van 2007: duurzaam consumeren.

Om in het Provinciehuis invulling te geven aan het thema wordt in de koffiecorner Max Havelaar ecologische koffie en biologische sap geschonken met een biologisch koekje. Tijdens lunchtijd is de bakker en koffieleverancier aanwezig met hun duurzame assortiment waarbij zij antwoord kunnen geven op alle biologische of Max-eco vragen.

Doel van de duurzame dinsdag is duurzaamheid onder de aandacht te brengen en goede ideeën te promoten. De organisatoren zien dit dan ook als een eerste zet om medewerkers bekend te maken met de twee duurzame doelen uit het coalitieakkoord: 100% duurzaam inkopen en CO2-neutrale bedrijfsvoering en hen naar hun duurzame ideeën te vragen. De website www.zuid-holland.nl staat deze dag dan ook geheel in het teken van duurzaamheid, met duurzame informatie en een chatfunctie .

Als Partij voor de Dieren Zuid-Holland zijn wij zeer verheugd overd dit goede initiatief!

Gerelateerd nieuws

Klimaatvriendelijk dineren scheelt uitstoot CO2

Consumenten kunnen een bijdrage leveren aan het milieu door klimaatvriendelijk te eten. Door bijvoorbeeld aardappels te consu...

Lees verder

Jacobskruiskruid rukt op

Jacobskruiskruid (Senecio jacobaea) is een inheemse geelbloeiende plantensoort die van nature voorkomt in matig schrale tot s...

Lees verder