Film Meat the Truth in provin­ciehuis Den Haag!


3 november 2008

Ons huidige kabinet zet zwaar in op klimaatbescherming via kilometerheffingen, spaarlampen, verpakkingstax en energiezuinige apparaten. Opvallend is dat de milieueffecten van de veeteelt worden genegeerd. Ondanks onderzoeksresultaten van toonaangevende instituten als World Watch Institute en de Wereld Voedsel Organisatie van de Verenigde Naties.

De Nicolaas G. Pierson Foundation, het wetenschappelijk onderzoeksbureau van de Partij voor de Dieren, heeft de onderzoeksresultaten vertaald in een documentaire, Meat the Truth. Duidelijk wordt, dat het effect - in Nederland - van één dag in de week geen vlees eten, vergelijkbaar is met één miljoen minder auto’s op de weg. Marianne Thieme: ‘Het kabinet zou haar broeikasgassendoelstelling voor 2010 in één klap hebben bereikt.’
Een afname van de vleesconsumptie biedt natuurlijk ook grote voordelen in de strijd tegen ontbossing, watertekorten en ongelijke voedselverdeling door het verspillen van gewassen voor de veeteelt.

Maar u kunt nu zelf uw mening vormen over de veelbesproken documentaire Meat the Truth. De film wordt op woensdagavond 5 november aanstaande in het Provinciehuis te Den Haag vertoond. Voor deze documentaire, waarin Marianne Thieme de samenhang presenteert tussen het broeikaseffect en de veehouderij, zijn opnamen gemaakt in Washington, Norfolk, Seattle en Amsterdam. Aan de film is. meegewerkt door Georgina Verbaan, Antonie Kamerling, Yvonne Kroonenberg, Mensje van Keulen en vele anderen.

Vanaf 19.00 uur wordt u verwelkomd met koffie of thee. Om 19.30 uur begint de vertoning van de film. Aansluitend is er een discussie om over de voor- en nadelen van grootschalige vleesproductie en de klimaatverandering in brede zin en de gevolgen ervan voor onze provincie te debatteren. Voor u een uitgelezen moment om kritische vragen te stellen. Uw inbreng zal zeker worden gewaardeerd.

Als u bij de vertoning van de film aanwezig wilt zijn, stuurt u dan zo spoedig mogelijk een email met uw naam naar: zuidholland@partijvoordedieren.nl. U ontvangt dan een bevestiging per email retour. Familie en vrienden zijn uiteraard ook van harte welkom!

Gerelateerd nieuws

Oorkonde van duurzaamheid van de Partij voor de Dieren voor biologisch landbouwbedrijf Hoeve Biesland te Delfgauw

Den Haag, 3 november 2008 - De biologisch veehouder Jan Duindam in Delfgauw heeft afgelopen zaterdag (1 november) een oorkond...

Lees verder

Partij voor de Dieren meest natuur- en milieuvriendelijke partij van alle groeperingen bij waterschapsverkiezingen

Den Haag, 8 november 2008 - De Partij voor de Dieren blijkt de meest natuur- en milieuvriendelijke partij van alle belangengr...

Lees verder