Partij voor de Dieren meest natuur- en mili­eu­vrien­de­lijke partij van alle groe­pe­ringen bij water­schaps­ver­kie­zingen


7 november 2008

Den Haag, 8 november 2008 - De Partij voor de Dieren blijkt de meest natuur- en milieuvriendelijke partij van alle belangengroeperingen die meedoen aan de waterschapsverkiezingen. Dat blijkt uit het Kieskompas op internet dat 20 oktober werd gepresenteerd. Bart Canton, lijsttrekker namens de Partij voor de Dieren, is tevreden. "Dit was natuurlijk van tevoren wel bekend, maar het is toch leuk om te zien dat het er via Kieskompas zo mooi uitkomt."

Canton benadrukt dat de Partij voor de Dieren er in de eerste plaats voor dierenwelzijn, natuur en milieu is, maar dat dit heel goed kan samengaan met veiligheid: een win-win situatie. "Het kan anders. Met dezelfde of zelfs een verbeterde veiligheid voor mensen. Hoe? Dat kan kunt u terugvinden op www.partijvoordedieren.nl. Wij willen Nederland weer mooi en duurzaam maken."

In het Kieskompas kunnen burgers kiezen uit 34 stellingen (http://waterschap.kieskompas.nl/). Daarna krijgen ze te zien bij welke partij zij het beste passen en waar deze partij staat qua ecologisch bewustzijn. Schoon water is een belangrijk thema bij deze verkiezingen voor de Partij voor de Dieren. Schoon water lijkt vanzelfsprekend, maar is het helaas niet, aldus Canton. "De landbouw gebruikt nog steeds grote hoeveelheden insecticiden en meststoffen. Meststoffen bevorderen algengroei en kroos, die zo uit de hand kan lopen dat er geen zuurstof in de sloot meer overblijft en alle leven in een sloot verstikt. Het waterschap moet daarom stimuleren dat intensieve veehouderij wordt omgezet in duurzame veehouderij. Daarom heeft een duurzaam het biologisch landbouwbedrijf Hoeve Biesland in Delfgauw op 1 november jl. van ons een oorkonde van duurzaamheid uitgereikt gekregen. Zij dragen via een gesloten ketensysteem op een positieve manier bij aan duurzaam watergebruik en aan een goede kwaliteit van water. Ook het duurzame tomatenteeltbedrijf Prominent Groeneweg II in ’s-Gravenzande heeft op 8 november jl. een oorkonde van duurzaamheid van ons gekregen. Zij vangen het afvalwater op, zuiveren dit zelf en hergebruiken het weer. Dit bedrijf is wereldwijd, naast duurzaam waterbeheer, ook op andere terreinen een voorbeeld voor duurzaam ondernemen op het gebied van de glastuinbouw, en heeft daarom deze oorkonde verdiend. Dit zijn voorbeelden dat het anders kan.”

Gerelateerd nieuws

Film Meat the Truth in provinciehuis Den Haag!

Ons huidige kabinet zet zwaar in op klimaatbescherming via kilometerheffingen, spaarlampen, verpakkingstax en energiezuinige ...

Lees verder

Tomatenteeltbedrijf Prominent Groeneweg II laat zien dat het anders kan: duurzaam!

Den Haag, 10 november 2008 – Het duurzaam glastuinbouwbedrijf Prominent Groeneweg II uit ’s-Gravenzande heeft zat...

Lees verder