Haagse koeien voorgoed van de ketting!


1 november 2008

Voor de koeien, die tegen de gedane beloften in, nog steeds worden vastgezet op de Haagse stadsboerderijen ziet de toekomst er een stuk zonniger uit dan nu het geval is. Dat bleek toen vrijwel alle fracties in de gemeenteraad besloten om 178.000 euro uit te trekken voor het verbouwen van hun stallen zodat de dieren nooit meer aan de ketting gelegd hoeven te worden. Dit gebeurde de afgelopen jaren nog regelmatig, hoewel al in juni 2005 was beloofd om hen hun vrijheid terug te geven. De meeste partijen vonden dat “een afspraak, een afspraak” was en tastten royaal in de geldbuidel zodat het vastketenen tot het verleden gaat behoren. Met het vrijgekomen bedrag zullen er o.a. nieuwe buitenstallen worden gemaakt waardoor de dieren meer ruimte krijgen.



Het initiatief om de koeien een beter leven te geven, en alle eerder hierover gedane beloften gewoon na te komen, werd genomen door de SP, ChristenUnie/SGP, de Haagse Stadspartij en de Politieke Partij Scheveningen. Met z’n vieren dienden zij een amendement in dat ook de sympathie kreeg van Rabin Baldewsingh die over de stadsboerderijen gaat. Zoals een goed wethouder -met dierenwelzijn in zijn portefeuille- betaamde, vroeg hij de raad om het idee te steunen.

Bron: koeien in de boeien

Tjerk van der Veen, werkgroeplid van de Partij voor de Dieren, heeft zich jarenlang ingezet voor de kinderboerderijdieren. Dit succes is voor een groot deel aan hem te danken!

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren Zuid-Holland: provincie laat toe dat ganzen illegaal worden vergast

Den Haag, 27 oktober 2008 – De provincie Zuid-Holland heeft toegestaan dat de provinciale Faunabeheereenheid het verbod...

Lees verder

Oorkonde van duurzaamheid van de Partij voor de Dieren voor biologisch landbouwbedrijf Hoeve Biesland te Delfgauw

Den Haag, 3 november 2008 - De biologisch veehouder Jan Duindam in Delfgauw heeft afgelopen zaterdag (1 november) een oorkond...

Lees verder