Hertjes gered van de dood na woedende reacties


19 juni 2007

De veertig damherten uit Rotterdam-Overschie zijn gered van de slachtbank. Deelgemeente Overschie heeft ‘serieuze aanbiedingen’ om de dieren onder te brengen.

Waar de dieren mogelijk naartoe gaan en wat voor soort onderkomen het wordt, willen betrokkenen nog niet kwijt. ,,Er moeten nog veel gesprekken volgen, maar ze blijven zeker in leven,’’ belooft een woordvoerster van de gemeente.

De veertig reeën moeten voor oktober weg van hun hertenkamp aan de Terletweg in Rotterdam-Overschie. Hun gebiedje staat de bouw van Park Zestienhoven in de weg.

Een deelraadscommissie oordeelde dat een tijdelijk onderkomen voor de veertig herten wel erg duur zou worden en besloot dat er een andere oplossing moest komen. Een daarvan was slacht.

De deelgemeente lijkt echter wakker geschud door de stroom woedende reacties, onder meer aan de redactie van het AD. ,,Of er in eerste instantie niet goed gezocht is, kunnen we niet beoordelen,’’ zegt de woordvoerster van de gemeente.

Adrie Baars van de Dierenbescherming Rijnmond is opgelucht. ,,Slachten zou van de gekke zijn geweest. Maar we hebben nu mogelijkheden, dat is het belangrijkste.’’

Bron: AD

Foto: Carla VosBlijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief