Moeder­dag­actie Partij voor de Dieren


7 mei 2010

Aanstaande zondag is het weer Moederdag. De dag dat alle moeders van Nederland in het zonnetje worden gezet. Álle moeders? ‘Nee, niet alle moeders”, dat zegt Dick de Vos, werkgroepvoorzitter Partij voor de Dieren Zuid-Holland: “Niet de miljoenen dieren-moeders in de bio-industrie, die hun kroost vaak niet leert kennen omdat het direct na de geboorte wordt afgenomen, en die in hun leven maar een enkel doel dienen; heel veel melk produceren, en daarna naar de slacht’.

De Partij voor de Dieren Zuid-Holland wil daarom het aankomende weekend van 8 en 9 mei gebruiken om aandacht te vragen voor deze grote groep moeders. De moeders waar deze thema-aktie om draait zijn de duizenden melkkoeien die wegkwijnen in onze Nederlande schuren. In de steden Den Haag, Leiden, Capelle aan de IJssel en Lisse zullen flyerakties worden gehouden en kunnen mensen informatie krijgen over het verborgen leed in de melkveehouderij. In sommige steden zal er sojamelk worden uitgedeeld wat als prima alternatief dient voor de koeienmelk!

Op zaterdag 8 mei zal er geflyerd worden:

- in Den Haag-Centrum, vanaf 13:00 uur ‘s middags

- in Capelle aan de IJssel, lokatie: Winkelcentrum Koperwiek 48, vanaf 13:00 uur ‘s middags

- in Leiden-Centrum, vanaf 13:00 uur ‘s middags

- in Lisse op de bollenmarkt in het vierkant, vanaf 13:00 uur ‘s middags

En wist u dat:

· Een koe alleen melk geeft in de twaalf maanden nadat ze een kalfje heeft gekregen?

· Melkkoeien daarom ieder jaar kunstmatig worden bevrucht?

· De meeste kalfjes direct na hun geboorte bij de moeder worden weggehaald?

· Terwijl kalfjes al na vijf minuten een band hebben met hun moeder en in de natuur zes tot acht maanden bij haar zouden blijven?

· Jaarlijks in Nederland ongeveer 1,5 miljoen kalfjes in kleine, kale boxen worden vetgemest en al na een half jaar worden geslacht?

· De melkkoe na drie tot vier jaar alsnog geslacht omdat ze niet voldoende melk meer geeft?

· Zij anders wel twintig jaar had kunnen worden?

· Veel koeien last hebben van ontstoken uiers en andere ziektes door de hoge melkproductie?

· Mensen door reclamecampagnes als 'Melk Moet', 'Melk Doet Je Goed' en 'Melk Is Goed Voor Elk' geloven dat melk heel gezond is?

· Dit echter zeer de vraag is?

· Melkconsumptie namelijk in verband wordt gebracht met botontkalking, botbreuken, overmatige slijmproductie, eczeem, astma, hoge bloeddruk, reuma en darmontsteking

· Het bekende consumentenprogramma TROS Radar hier op internet een aflevering over heeft staan genaamd 'De Mythes Over Melk'?

· Er gezonde, plantaardige melkvervangers bestaan waar geen dieren voor hebben moeten lijden?

Gerelateerd nieuws

Veroordeel wilde dieren niet tot een leven achter de tralies

Wilde dieren horen niet thuis in een circus en ze horen niet in gevangenschap te leven. Dat is de boodschap van de Rotterd...

Lees verder

Partij voor de Dieren: uitstoot schadelijke stoffen olieraffinaderijen bekend maken

Den Haag, 10 mei 2010 – De Partij voor de Dieren in Zuid-Holland wil dat de provincie Zuid-Holland gegevens over de u...

Lees verder