Nieuw­jaars­toe­spraak door in het wild levende dieren


13 januari 2008

Onderstaande willen wij u niet onthouden!

Natuurrubriek, Aflevering 87, januari 2008.

Wij, alle in het wild levende dieren van de Noordrand van Rotterdam, wensen u een gezond en vooral rustig 2008 toe.

Omgekeerd hopen wij zeer dat u dat ook ons toewenst, sterker nog dat u daarvoor voor ons gaat zorgen.
Want wat was het een verschrikkelijke tijd voor ons, met name vogels, in december met als absoluut dieptepunt het buitensporige, gewelddadige vuurwerk rond Oud en Nieuw dat jullie meenden te moeten afsteken.
Wij zijn ons te pletter geschrokken en in sommige gevallen ook gevlogen en langdurig in de stress geraakt.
Zelfs op onze slaapplaatsen zoals in bomen, in struiken en in jullie tuinen waren wij niet veilig. Wij vinden het niet normaal en begrijpen jullie in het geheel niet meer. Eerst lokken jullie ons naar je toe met vetbollen, pindaslingers, tuinvoederhuisjes en nestkastjes. En vervolgens jagen jullie ons (definitief) weg. Weg van dat verschrikkelijke, natuuronvriendelijke en vervuilende vuurwerk dat sommigen van jullie zogenaamd leuk vinden.
Jullie moeten niet gaan klagen als binnenkort blijkt dat er weer minder vogels bij jullie willen verblijven. Want velen (die daartoe in staat waren) zijn vertrokken naar elders.

Onze collega’s egels, hazen, konijnen en vele anderen zoals vleermuizen hebben het ook zwaar (gehad).
Met grote overmacht kwamen jullie op ons Hazen schieten in de polder. Wij hadden geen enkele kans om te ontsnappen. Echt een heldhaftige daad hoor!
En dan wij konijnen. Door de grote (illegale) ontbossing in park 16Hoven hebben wij nog maar weinig levensruimte over. En het ging al helemaal niet goed met ons door de ziekte Myxomatose.
Wij, in het wild levende dieren van de Noordrand van Rotterdam, zijn echter wel erg blij met het voorstel van die meneer Bonte in het stadhuis van Rotterdam. Die is tenminste echt met ons welzijn (en dat van jullie ook!) begaan. Wij steunen zijn voorstel tot een verbod op afsteken van vuurwerk dan ook unaniem van harte!

Groetjes van alle nog resterende in het wild levende dieren in de Noordrand van Rotterdam.

PLATAANVOUWMIJNMOTBron en foto's: milieucentrum Rotterdam

Gerelateerd nieuws

Geen circus met dieren meer toestaan in Zoetermeer

Onderstaand persbericht is vandaag verzonden. Den Haag, 12 januari 2008 – De gemeente Zoetermeer moet circussen waarin...

Lees verder

’Dodelijk kruid zelf bestrijden’

Het verwijderen van het voor dieren dodelijke Sint Jacobskruiskruid is geen taak van de provincie. Foto: Hoogheemraadschap ...

Lees verder