Partij voor de Dieren bezorgd over dreigende slacht Dordtse manege-paarden


22 november 2011

Dordrecht, 22 november 2011 – De Partij voor de Dieren heeft naar de gemeente Dordrecht een brief gestuurd met vragen over de voorgenomen verkoop van de Dordrechtse Manege per 1 juni 2012. Het uiterste bod van de Vereniging Dordrechtse Manege, om zo de manege te kunnen behouden en de paarden van de ondergang te redden, is door de gemeente Dordrecht van de hand gewezen.

De Partij voor de Dieren vraagt de gemeente naar de noodzaak van de verkoop en de bouwplannen op de betreffende locatie. Daarnaast vraagt de partij om in geval van verkoop de manege te helpen bij het vinden van een geschikte alternatieve locatie om te voorkomen dat de paarden na gedwongen verkoop zullen eindigen in het slachthuis. De manege is hiertoe genoodzaakt indien zij hun activiteiten niet kunnen voortzetten. Daarnaast is het een verantwoordelijkheid van de gemeente om te zorgen voor voldoende sportfaciliteiten.

“De Vereniging Dordrechtse Manege heeft zich enorm ingespannen om de vereniging en de paarden van de ondergang te redden, echter zonder hulp en betrokkenheid van de gemeente is dit een bijna onmogelijke taak. Het is onvoorstelbaar dat een gemeente een dergelijke beslissing denkt te kunnen nemen zonder enige betrokkenheid bij het dierenwelzijn van de paarden,” aldus Carla van Viegen, fractievoorzitter Partij voor de Dieren Zuid-Holland.

Op dinsdagavond 22 november wordt door de Dordrechtse manege een demonstratie gehouden voor het stadskantoor om te protesteren tegen de beslissing van de gemeente. De Partij voor de Dieren hoopt met de brief de wethouder en de raad op andere gedachten te brengen. “Wij hopen een duidelijk antwoord te krijgen van de gemeente op onze vragen en op welke wijze het dierenwelzijn van de manege-paarden is betrokken bij de besluitvorming, ” aldus Van Viegen.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren: verminder dierproeven en stimuleer alternatieven daarvoor

Den Haag, 15 november 2011 – De provincie Zuid-Holland moet bijdragen om het aantal dierproeven verminderen en het ge...

Lees verder

Natuurakkoord breekt af wat in tientallen jaren aan natuur in Nederland is opgebouwd

Den Haag, 12 december 2011 – De Partij voor de Dieren Zuid-Holland roept alle Statenfracties op om woensdag 14 decemb...

Lees verder