Partij voor de Dieren in actie voor behoud natuur­ka­rakter Noord Aa


22 februari 2011

Den Haag, 22 februari 2011 – De Statenfractie van de Partij voor de Dieren in Zuid-Holland komt in actie voor het behoud van het natuurkarakter van het Noord Aa-gebied in Zoetermeer. Fractievoorzitter en provinciaal lijsttrekker Carla van Viegen zal daarom komende vrijdag aan de Zoetermeerse Plas een spandoek onthullen om aan te geven dat haar partij tegen de komst van meer horeca in het gebied is. Dit mogelijk in aanwezigheid van wethouder B. Emmens.

Het unieke karakter van het Noord Aagebied dreigt te worden aangetast door de bouw van extra horecagelegenheden aan de Zoetermeerse Plas. De gemeente Zoetermeer heeft daarvoor vergevorderde plannen. Het gaat om een restaurant aan de noordoostkant van de plas met een oppervlakte van circa 300 m2 en een duikschool annex kleinschalig restaurant aan de zuidzijde van de plas met een oppervlakte van circa 385 m2.

Volgens de Partij voor de Dieren leidt verdere bebouwing onherroepelijk tot horizonvervuiling, geluids- en verkeersoverlast, verstoring van het dierenleven in en rond de plas, schade aan natuur en milieu en meer onveiligheid voor wandelaars, fietsers en andere recreanten als gevolg van extra autoverkeer. Ook veel Zoetermeerders zijn tegen de bouw van meer restaurants aan de plas, bleek tijdens twee informatieavonden.

De Partij voor de Dieren zal zich in de Provinciale Staten sterk maken voor het behoud van het Noord Aagebied zoals het nu is. Om dat duidelijk te maken zal fractievoorzitter en lijsttrekker bij de verkiezingen op 2 maart, Carla van Viegen, een spandoek onthullen op de plek waar één van de nieuwe restaurants zou moeten komen. Dat gebeurt a.s. vrijdag (25 februari) om 12.30 uur aan de Zoetermeerse Plas, op de zogeheten vliegerweide aan de Aziëweg (zie bijgevoegde plattegrond). De wethouder voor stedelijke ontwikkeling en ruimtelijke ordening, ir. B. Emmens, is gevraagd hierbij aanwezig te zijn, evenals de voorzitter van het actiecomité ‘Behoud het karakter van de Noord Aa’, Tom Abel.

Vertegenwoordigers van de landelijke, regionale en lokale pers zijn van harte uitgenodigd daarbij aanwezig te zijn. Uiteraard is er gelegenheid tot het stellen van vragen of maken van interviews met Carla van Viegen en/of Tom Abel.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren: extra horeca rond Noord Aa slecht voor dieren, natuur en milieu

Den Haag, 17 februari 2011 – De mogelijke komst van extra horecagelegenheden in het Noord Aagebied is slecht voor de ...

Lees verder

Partij voor de Dieren voert actie tegen mega-stallen in Reeuwijk en Voorne

Den Haag, 25 februari 2011 – De Partij voor de Dieren in Zuid-Holland voert actie tegen de komst van megavarkensstall...

Lees verder